Üniversitemizde Uluslararası Kültür Günü Coşkusu

20.05.2024

Üniversitemizde düzenlenen “Uluslararası Kültür Günü” etkinliğinde 15 ülkeden uluslararası öğrenciler kültürel miraslarını tanıttı.

Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizi temsilen Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Mali, Somali, Mısır, Afganistan, Suriye, Yemen, Gambiya, Senegal, Filistin, Sudan stantları açıldı. Bununla beraber etkinlikte Kosova, Hindistan, İran ve diğer ülkelerden katılan öğrencilerimizde kültürlerini anlatarak yer aldı.

Uluslararası Kültür Günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bilgin Varlık, etkinlik ve program akışı hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulme de değinen Doç. Dr. Ali Bilgin Varlık, Filistin’de yaşanan zulmü hatırlatarak savaşların son bulmasını istedi. Kültür paylaşımının dostluk ve kardeşlik duygusunun pekişmesinde önemli rol oynadığını belirten Varlık, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, dünyada sulh” sözü ile konuşmasını sonlandırdı.

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A. Ercan Gegez İstanbul Arel Üniversitesi’nin vizyonu ve misyonu hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. A. Ercan Gegez Üniversitemizin uluslararası alanda önemli ilişkiler kurduğunu ifade ederek; “Üniversitelerimizin amacı, farklı kültürleri ve kimlikleri bir araya getirerek, tüm öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktır. 2019 yılında, farklı ülkelerden 400 öğrenci ile başlayan ilişkimiz, yüksek pozisyonlarda kendimizi koruma ve ilerleme çabasıyla sürmektedir. Şu anda, 73 farklı ülkeden yaklaşık 2,000 öğrenci ile ilişkimize devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Etkinlik Kültür Şenliği İle Devam Etti”

Açılış konuşmalarının ardından “Kültür Günü” etkinliği ülkelerin yöresel dansları ve tanıtımları ile devam etti. Etkinlikte; Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Mali, Somali, Mısır, Afganistan, Suriye, Yemen, Gambiya, Senegal, Filistin, Sudanlı öğrenciler yöresel dans ve kıyafetlerini Üniversite öğrencilerine tanıttı. Sahneye Cumhuriyetimizin 100. Marşı ile ülkemizi temsilen çıkan öğrenciler salonu coşturdu.

Birbirinden renkli anların yaşandığı etkinlik sahnede toplu fotoğraf çekiminin ardından stantlarda yer alan yöresel ve kültürel lezzetlerin tanıtımı ile sona erdi.

Merhaba Derneği sponsorluğunda öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A.Ercan Gegez, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Hüseyin Gün, Üniversitemiz Genel Sekreti Mustafa Kılıçaslan, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.