Üniversitemiz İle SPL Arasında İş Birliği Anlaşması İmzaladı

24.06.2024

Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. ile İstanbul Arel Üniversitesi, sermaye piyasası alanında iş birliği sözleşmesi imzaladı.

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Muhasebe ve Finans Bölümü girişimi ile yapılan iş birliği sözleşmesinde, İstanbul Arel Üniversitesi’nin tüm öğrencileri okudukları bölümden bağımsız olarak SPL lisanslama sınavlarına giriş ücretinde indirim avantajı imkânına sahip olabilecekler.

İşbirliği sözleşmesi kapsamında öğrencilerin nezdinde farkındalığın artması, finansal okuryazarlığının arttırılması, sermaye piyasalarına yönelik bilgi ve ilgilerinin geliştirilmesi adına taraflarca müfredat, proje, organizasyon, tanıtım çalışmaları yapılabilecek.

İstanbul Arel Üniversitesi daha önce TESK ile esnaflara yönelik ücretsiz finansal okuryazarlık projesi de gerçekleştirmiş ve Dünya Gazetesi ile öğrencilere yönelik ücretsiz dijital abonelik iş birliği anlaşması da imzalamıştı. Ekonomi ve Finans Kulübü öğrencilerinin düzenli olarak teknik ziyaret gerçekleştirdiği kurumlar arasında yer alan Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu dışında Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ve Dünya Yatırımcı Haftası gibi etkinliklere de düzenli katılım sağlıyor.

SPL ve İstanbul Arel Üniversitesi’nin imzaladıkları iş birliği sözleşmesi kapsamında, İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri SPL lisanslama sınavlarına giriş ücretinde indirim avantajı imkânına sahip olabilecekler.

Bu kapsamda öğrenciler yine SPL altyapısında yer alan herkese açık “Türkiye’nin Finansal Okuryazarlık Platformu’ndan” farklı kategorilerdeki içerikleri ücretsiz izleyerek finansal okuryazarlık düzeyini artırabilecek ve sertifika alabilecekler.