Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi Gezisi

Uçak Teknolojisi Programı olarak, öğrencilerimize havacılık sektörünün farklı alanlarında uygulamalı eğitimler sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu kapsamda, öğrencilerimizle birlikte Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi’ne bir gezi gerçekleştirdik.

Gezi sırasında, öğrencilerimiz uçuş simülatörü ve kabin bölümlerinde kapsamlı ve bilgilendirici eğitimler aldılar. Uçuş simülatörlerinde pilotların karşılaştığı çeşitli senaryoları ve bu durumlara nasıl tepki verdiklerini gözlemleme fırsatı buldular. Kabin eğitimi bölümünde ise kabin ekibinin yolcularla olan iletişiminden, kabin içi hizmetlerine kadar birçok konuda pratik bilgiler edindiler.

Ayrıca, acil durum senaryoları üzerinde durularak acil kaçış kaydıraklarının kullanımı ve kabin yangını gibi acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında detaylı eğitimler verildi. Öğrencilerimiz, bu tür acil durumlarda uygulanması gereken prosedürleri ve güvenlik önlemlerini uygulamalı olarak öğrendiler.

Bu gezi, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine ve havacılık sektöründe karşılaşabilecekleri durumlara hazırlıklı olmalarına yardımcı oldu. Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi gezimiz, öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri açısından büyük bir katkı sağladı ve onların gelecekteki kariyerlerine ışık tuttu.