Üniversiteye Girişte Covid-19 Salgın Tedbirleri Kapsamı

23.09.2021

Üniversiteye Girişte Covid-19 Salgın Tedbirleri Kapsamı

Sevgili Öğrencilerimiz,

2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönemi, 04.10.2021 günü yüz yüze başlayacaktır. Tüm yerleşkelerimize girişte, aşağıda belirtilen Covid-19 Salgın Tedbirleri uygulanacaktır.

1. “Hayat Eve Sığar – HES” mobil uygulaması veya web sitesi üzerinden kendinize ait verilerin Sağlık Bakanlığı ile paylaşılmasına öncelikle “ONAY” vermeniz önemli ve gereklidir.
  2. Üniversite sistemine HES kodunuzun girişini yapmadıysanız veya kullanım süresi dolmuş ise, T.C. kimlik numaranız ile birlikte HES kodunuzu https://arelim.arel.edu.tr/tr/hesktanimlama adresine erişerek, ilgili alana girişini yapmanız gerekmektedir.
  3. HES kodunuzun mutlaka “Risksiz” durumda olması gerekmektedir.
  4. Son 6 ay içerisinde Covid-19 hastalığını geçirmiş iseniz kartınız girişe açık olacaktır.
  5. Aşı olmamış veya 1. aşıyı olmuş ya da 2. aşının üzerinden henüz 14 gün geçmemiş öğrencilerimizin, son 72 saat içerisinde PCR testi yaptırmış ve E-Nabız’da negatif sonucunun bulunması koşuluyla girişleri sağlanacaktır.
  6. HES kodları Sağlık Bakanlığı sisteminden sorgulanacak olup, yukarıda belirtilen şartları sağlamayan öğrencilerimizin yerleşkelere girişi mümkün olmayacaktır.
  7. Öğrencilerimizin her koşulda HES kodu, aşı kartı ve PCR test bilgileri yanında bulunmalı, yerleşkelere girişte güvenlik personeli tarafından sorulduğunda gösterilebilir olmalıdır.
  8. Öğrenci kimlik kartlarını salgın nedeniyle henüz teslim alamamış öğrencilerimiz, kartlarını eğitim alacağı yerleşkemizden mesai saatleri içerisinde teslim alabilir.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğü