Üniversitemiz Girişimcilik ve Liderlik Ofisi “Öğrenci Kulüpleri Ödül Töreni” Gerçekleşti.

21.06.2022

Üniversitemiz Girişimcilik ve Liderlik Ofisi tarafından hazırlanan “Öğrenci Kulüpleri Ödül Töreni” Kemal Gözükara Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Yıl içerisindeki gerçekleştirdikleri faaliyetlerle başarı gösteren kulüpler on dört farklı kategoride ödüllendirildi. Aynı zamanda yarışmalarda, spor turnuvalarında başarı kaydeden sporcular bireysel ve takım kategorilerinde ödül aldı.

Törenin açılış konuşmasını Üniversite Öğrenci Dekanımız Dr. Öğr. Üyesi İnci Tarı gerçekleştirdi. Pandemi sonrasında yapılan büyük etkinliklerden bir tanesi olduğunu ve bunun artış göstereceğini söyleyen Dr. Öğr. Tarı, “İçinde yaşadığımız çağ farklılaşmayı, iş hayatında başarı için, yeniliklere açık olmayı, çok daha dinamik olmayı, aynı anda pek çok beceriyi taşımayı ve adaptasyon kabiliyetini gerektiriyor. Tüm bu niteliklere sahipken bunun tanıtımını iyi yapamazsanız bu da bir eksiklik olarak kabul ediliyor. İşte böyle bir ortamda Öğrenci Kulüpleri öğrencilerimizin bu niteliklerini fazlasıyla geliştirdikleri bir ortam sunuyor.” dedi.

Sadece ödül alan kulüplerin katkısı olmadığını söyleyerek sözlerini tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi İnci Tarı, “Sosyal sorumluluk, bilime katkı, eğitim planlama, sanat, spor gibi alanlarda üniversiteye katkı sunan kulüplerimizi belirlemeye çalıştık, her bir kulüp gönlümüzde ödül sahibi.”

Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, “Üniversitemizi farklı boyutlara taşıyan bir faktör ise, üniversite Mütevelli Heyeti Başkanımız Özgür Gözükara’nın kulüplerin arkasında durmasıdır. Kulüplerin kıymetini biliyoruz. Üniversite etkinlikleriyle, öğrencisiyle vardır. Bunları yaparsak tam anlamıyla üniversite olabiliriz. Kulüplere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ödül alanları şimdiden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemize Motivasyon ve STK konuşması yapmak üzere Manifesto İletişim Ajans Başkanı ve İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt söz aldı. Selin Bozkurt, “Hayatta her şeyin başarılabileceğini düşünüyorum. Eğer bir isteğiniz varsa bunu sürdürülebilir kılmak adına disiplininiz olması gerekiyor. Kendinize bir rol model almak ve yol bulmanız çok önemli oluyor. Bunun için de telefon defterinizin dolu olması gerekli. Kulüpler ve okul bu bağlamda en kıymetli araçlarınızdan biri. Ödül alan arkadaşları tebrik eder, davet ettiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Kategoriler ve Ödül Alan Kulüpler

En İyi Sağlıklı Yaşama Katkı Ödülü “Sağlık Kulübü”

EN İYİ DOĞAYA KATKI ÖDÜLÜ “Çevre Ve Sürdürülebilirlik Kulübü”

En İyi Spor Kulübü Ödülü “Voleybol Kulübü”

En İyi Kültür Sanat Ve Performans Ödülü “Müzik Kulübü”

En İyi Güzel Sanatlar Kulübü Ödülü “Tasarım Kulübü”

En İyi Bilime Katkı Ödülü “Gen-Arel Kulübü”

En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü “Genç Kızılay Kulübü”

En İyi Üniversiteye Katkı Ödülü “Fotoğraf Kulübü”

En İyi Reklam Tanıtım Ödülü “Havacılık Kulübü”

En İyi Eğitim Planlama Ödülü “Ekonomi Ve Finans Kulübü”

En İyi Yılın Programı Ödülü “Endüstri Mühendisliği Kulübü”

En İyi Çıkış Yapan Kulüp Ödülü “Dağcılık Ve Kampçılık”

Yılın Kulübü Ödülü “Tiyatro Kulübü”

YILIN DANIŞMANI ÖDÜLÜ ADAY KULÜPLER

Sağlık Kulübü Danışmanı Kulübü Danışman Burcu DEDEOĞLU, Endüstri Mühendisliği Kulübü, Danışmanı Kulübü Danışmanı Nurdan ÇOLAKOĞLU ve Yoga Kulübü Danışmanı Tulin KÖROĞLU ödül sahibi oldu.

Her yıl 15 Haziran Doğa Fotoğrafı Günü olarak kutlanmaktadır. Doğaya dikkat çekmek amacıyla Fotoğraf, Çevre ve Sürdürülebilirlik Kulübü’nün ortak hazırladığı “Doğa Fotoğrafı” yarışması katılımcılarından Leyla Turan Birincilik ödülü alırken, Berk Güneş Jüri Özel ödülü sahibi oldu.

Üniversitemizde Spor Kulüpleri Tarafından Düzenlenen Spor Turnuvalarında yıl boyunca kıyasıya mücadele eden ve dereceye giren Bireysel Sporcular Ve Takımlar da ödül aldı.

1. Satranç Turnuvası

İlham Asgarlı

Azizhan Çakır

Sümeyye Gülçeken

Bahar Şenliği Satranç Turnuvası

Egemen Erdem

Emrecan Sezgin

İlham Asgarlı

Voleybol Kulübümüz tarafından düzenlenen 11 takımın ve 83 öğrencimizin katıldığı İstanbul Arel Üniversitesi 1. Geleneksel Voleybol Turnuvası Birincisi Dezza Spor, İkincisi Alkolik Bilbao oldu.

Son olarak Voleybol Kulübümüz tarafından düzenlenen 21 takımın ve 184 öğrencimizin katıldığı İstanbul Arel Üniversitesi 2. Geleneksel Voleybol Turnuvası Birincisi GİV Spor, İkincisi Alkolik Bilbao, Üçüncüsü Teletabiler ve Dördüncüsü Biraz Hırs isimli takımlar oldu.

Renkli anların da yaşandığı Ödül Töreni’nde, Kulüp ödüllerini Üniversitemizin Girişimcilik ve Liderlik Ofisi Müdürümüz, MYO Müdürümüz, Fakülte Dekanlarımız, Öğrenci Dekanımız, Genel Sekreterimiz, Rektörümüz, Mütevelli Heyetti Başkanımız ve Onursal Başkanımız takdim etti.