Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi

21.12.2018

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi’nin 2009 yılından günümüze sürdürmeye özen gösterdiği Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültelerinin resim, heykel, grafik, seramik, cam, tekstil, geleneksel Türk sanatları, fotoğraf, iç mimarlık, sinema-televizyon, endüstri ürünleri tasarımı ve sahne-dekor-kostüm tasarımı alanlarında eğitim alan mezunların bitirme projelerinden oluşan Derece Mezunları IX. Sergisi bu yıl Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Morfoloji Binası Galerisi’nde 27 Aralık 2018 tarihinde açılacaktır. Sergi,

27 Aralık 2018 – 10 Ocak 2019 tarihleri arasında izlenebilecek.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden Suna ÖZYURT’un “Sosyal Medya Üzerinden Farkındalık Kampanyası” başlıklı bitirme projesinden 50X70 cm, dijital baskı afiş çalışması ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden Burcu KURT’un “Mercanlar” başlıklı bitirme projesi koleksiyonundan 2 adet giysi çalışmasının dijital baskı olarak yer aldığı “Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri – Derece Mezunları IX. Sergisi”  ile Türkiye’de sanat eğitimini tamamlayan sanatın öğrencilerinin mezuniyet çalışmalarından bir kesitinin bir araya getirilmesi, eğitim sonuçlarının toplu olarak izlenmesi, belgelenmesi, daha geniş kitlelere ulaşarak sanat eğitimi bilincinin yaygınlaştırılması ve kurumların birbirini daha yakından tanıması hedeflenmektedir.

Mezun öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.