Acil Durum Müdahale Hizmetleri

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

Sağlık, Konaklama ve Spor Ofisi

Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilmek üzere tüm yerleşkelerimizde sağlık personeli bulunur.

Kemal Gözükara yerleşkesinde 1086, Cevizlibağ yerleşkesinde 4112 acil çağrı numaralarıdır.

Telefon ile veya sözlü olarak acil çağrı alan sağlık personeli hemen olay yerine intikal eder.

Tedavisi kampüs dâhilinde mümkün olmayan hastalar hastaneye sevk edilir, acil sevki gereken hastalar ambulans aracılığıyla nakledilir.

Acil vakalar için “acil vaka formu” doldurulur.

Hasta personelse İK’ ya, öğrenci ise yaşamsal bir sorun tespit edilmiş veya şüphe duyuluyorsa öğrenci dekanlığına bilgi verilir.

Acil durumlarda hasta ya da kaza geçirmiş birine kampüsün herhangi bir yerinde rastladıysanız yapmanız gereken Kemal Gözükara yerleşkesinde 1086, Cevizlibağ yerleşkesinde 4112 acil telefon numaramızı aramaktır.

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, acil sağlık ekibinin olay yerine ulaşmasında yaşanan güçlüklerin veya gecikmelerin en sık nedeni acil çağrıda bulunan kişilerin olay yerini yanlış bildirmesi veya tarif etmesidir.

Hasta ya da kazazedeyi ilk bulan kişinin yapması gerekenler:

1.Tepekent yerleşkesinde 1086, Cevizlibağ yerleşkesinde 4112 no’lu acil telefonu ara,

2.Kendini tanıt,

3.Hastanın durumunu kısaca anlat (kanamalı, baygın vb.),

4.Bulunduğun yeri anlaşılır biçimde tarif et,

5.Telefonu en son sen kapat.

Kemal Gözükara yerleşkesi revir A Blok 110

Dahili telefon: 1086