Sağlık Bilimleri Fakültesi

Bölümün Başarıları

Fizyoterapi ve Rahabilitasyon

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Arel Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon uygulamalarının farklı alanlarında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ulusal Çekirdek Eğitim Programına uygun eğitim programı, laboratuvar alt yapısı, klinik uygulaması, mesleki ve konularda gerçekleştirilen seminer, kongre, teknik gezi vb. çeşitli etkinlikler ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün Psikoloji Bölümü ile yürüttüğü “Çift Ana Dal Programı” ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü “Yandal Programı”  ile öğrencilerimizin kariyer gelişimini desteklemektedir. Ayrıca, Erasmus vb. uluslararası değişim programlarıyla öğrencilerimizin yurt dışında eğitim veya staj olanakları sağlanmakta ve yurt dışı deneyim kazanmalarına ortam hazırlanmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü hocalarımızın, öğrenci merkezli eğitim yaklaşımlarıyla öğrencilerimizin kuramsal ve uygulamalı derslerde daha etkili öğrenmeleri sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda, mezunlarımız mezuniyet sonrası çalışma yaşamına hem kuramsal bilgileri hem de uygulama alanındaki yetkinlikleriyle daha donanımlı olarak hazırlamaya çalışmaktayız.

Arel Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimi sunmak üzere “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programını” devam etmektedir. Çalışmalarımızı her geçen gün büyüyen akademik kadromuz ve mezunlarımız ile öğrencilerimizin donanımlı, yaşam boyu öğrenme prensibi ile kanıta dayalı bilgiyi takip eden ve topluma, bilime katkıda bulunan fizyoterapistler olmalarını desteklemek amacıyla özveriyle devam ettirmekteyiz.

Bölüm Hakkında