ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

1) Mevcut Burs türleri nelerdir?

• Onur Bursu
  • Tercih İndirimi
  • Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate-IB) Bursu ve Fransız Bakalorya Bursu
  • Kurum İndirimi
  • Yöre İndirimi
  • Şehit Çocukları Bursu
  • Kardeş İndirimi
  • Sanata Destek Bursu
  • Başarı Bursu
  • Mütevelli Heyet Çalışma Desteği Bursu
  • İhtiyaç Bursu
  • Engelli Öğrenci Bursu
  • Spora Destek Bursu
  • Önlisans ve Lisans Yatay Geçişlerde Burs ve İndirimler
  • Tezli Yüksek Lisans Burs ve İndirimleri

2) Burs başvuru şartları nelerdir?

İstanbul Arel üniversitesi burs Yönergesinde her burs, indirim ve destek için şartlar belirtilmiştir. Yönergeye ulaşmak için tıklayınız.

3) Burslardan ve Burs başvuru dönemlerinden nasıl haberdar olacağım?

Öğrenci Dekanlığı internet sayfasından (/ogrenci-dekanligi/burslar/burslar/duyurular) ilgili duyurulara ulaşabilirsiniz.

4) Bursa nasıl başvururum?

Size uygun burs türüne başvurmak için gerekli belgeler ve ek belgeler ile birlikte Burs Başvuru formunu doldurarak Öğrenci Dekanlığına başvurunuzu iletebilirsiniz.

5) Başvurum ne kadar sürede değerlendirilir?

Burs başvuruları her yıl Eğitim Öğretim yılı başlangıcı itibariyle iki hafta içerisinde Öğrenci Dekanlığı’na yapılır. Öğrenci Dekanlığı şartlara haiz olan ve evrak eksiği olmayan öğrencilerin başvurularını 15 gün içerisinde Burs Komisyonuna iletir.

Burs Komisyonu her yıl Kasım ayının ilk haftası toplanır, başvuruları 15 gün içerisinde değerlendirir ve Rektörlük onayına sunar.

6) Burs kazandım, ne yapmalıyım?

Tebrik ederiz. Sizin bir şey yapmanız gerekmiyor, bursunuz otomatik olarak size tanımlanıyor.

7) Birden fazla burs alabilir miyim?

Birden fazla burs ve indirim hak edilmesi durumunda öncelikle ÖSYM Bursu, sonrasında Tercih İndirimi ödemekle yükümlü olunan miktar üzerinden uygulanır. Sonrasında kalan burs ve indirimlerden (Yöre İndirimi, Spora Destek Bursu, Kardeş İndirimi gibi)  birden fazlasının hak edilmesi durumunda en yüksek indirim oranına sahip olan indirim uygulanır.

8) Burslar geri ödemeli midir?

İstanbul Arel üniversitesinin öğrencilerine sunmuş olduğu burs, indirim ve destekleri geri ödemeli değildir.

9) Burs süresi nedir?

İstanbul Arel Üniversitesi Burs Yönergesinde burs süreleri tanımlanmıştır. Burs Yönergesine ulaşmak için tıklayınız.

10) Bursumun devam etmesi için ne yapmalıyım?

Bursunuzun devam ettirilmesine dair koşullar Arel Üniversitesi Burs Yönergesinde burs süreleri tanımlanmıştır. Burs Yönergesine ulaşmak için tıklayınız.

11) Aldığım bursu başka bir burs ile değiştirebilir miyim?

Üzgünüz, ancak aldığınız bursun başka bir burs ile değiştirilmesi mümkün değildir. Başka bir bursa ihtiyaç duyuyorsanız, başvuru döneminde başvurmak istediğiniz burs için gerekli belgeler ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

12) Yaz okulu burs kapsamında mıdır?

Yaz Okulu eğitim ücretleri Mütevelli Heyet kararı ile belirlenmekte olup, Yaz Okulu burs kapsamında değildir.