Meslek Yüksekokulu

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 2014 yılından itibaren SHGM tarafından ” Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu” olarak yetkilendirilmiştir. SHGM tarafından verilen yetkiler kapsamında öğrencilerimize;

• Yolcu Hizmetleri,
  • Ramp Emniyeti ve Apron Kuralları
  • Kayıp Bagaj(Word Tracer) Seyahat Dokümanları
  • Havacılık Güvenliği
  • Haberleşme
  •  Engelli Yolcu İşlemleri ve Transferi
  •  Tehlikeli Maddeler (DGR)
  •  Emniyet Yönetim Sistemi

derslerinden uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilmektedir.

Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli, teknik beceri ve bilgiye sahip bireyler yetiştirmektedir. Havacılık sektörü dünyada ve Türkiye’de gelişmeye devam eden, istihdam anlamında doygunluğa ulaşmamış sürekli kalifiye eleman ihtiyacı olan bir sektördür. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, havayolu işletmelerinde, havaalanı işletmelerinde, kargo ve lojistik işletmelerinde, yer hizmetleri kuruluşlarında çalışacak bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrencilerimize havacılık faaliyetleri ile ilgili gerekli olan teknik(operasyonel) ve yönetsel(idari) becerilerin kazandırılması amacına yönelik olarak, Havaalanı yönetimi, Havayolu Yönetimi, Yolcu Hizmetleri, Ramp, Harekat, Kargo operasyonları, Havacılık Güvenliği, Hava Lojistiği, Havacılıkta İnsan Kaynakları, Tehlikeli Maddeler v.b gibi dersler verilmektedir.

Meslek derslerini yanı sıra havacılıkta iletişim teknikleri, Kişisel bakım ve zarafet, liderlik, stres ve zaman yönetimi, dünya kültürleri vb. dersler verilmektedir. Sürekli gelişen havacılık teknolojilerine ve havacılık kurallarına uygun olarak Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının müfredatları güncellenmektedir. Böylece sektöre tüm yeniliklere ve gelişimlere adapte olmuş farkındalığı yüksek bireyler yetiştirilmektedir.

Arel Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programının öne çıkan farkı: Öğrencilere diplomalarına ek olarak kazandıracağı sertifikalar ile işe alım sürecinde rekabet üstünlüğü ve avantaj sağlayacaktır.

Programın müfredatları tamamen sektör paydaşlarının ve havacılık işletmelerinin ihtiyacına yönelik olarak hazırlanmaktadır. Programda ders veren öğretim elemanları uzun yıllar havacılık sektörü tecrübesine sahip alanında uzman kişilerdir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programında 30 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Böylelikle öğrenciler hem sektörü tanımakta, hem değerli iş bağlantıları kurmakta, hem de gelecekte kariyerine şekil verme konusunda fikir sahibi olmaktadırlar. Arel Üniversitesi öğrencilere staj olanağı sağlayacak işletmeler bulma ve işe yerleştirme konusunda sektörden bir çok şirket ile bağlantılar kurma, iş birliği protokolleri yapma konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Puan Türü: TYT Puan türüne göre öğrenci alımı yapılmaktadır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Programı Eğitim Yeri: Öğrencilerimiz Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sefaköy Kampüsünde Eğitim Görecektir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Eğitim Süresi : Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Eğitim süresi 2 yıldır,

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında okuyabilmek İçin gerekli olan özel şartlar : Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak, Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde olmak şartıyla heyet raporu almak .

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında İngilizce Eğitimi: Sivil hava Ulaştırma İşletmeciliği programında okuyan öğrenciler mezun olana kadar 112 saat temel ingilizce ve 84 saat havacılık ingilizcesi dersi göreceklerdir. Ayrıca öğrenciler mesleki derslerine başlamadan önce 1 yıl isteğe bağlı İngilizce hazırlık okuyabilirler.

Dikey Geçiş Sınavı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmesini sağlayan bir sınavdır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı mezunları DGS ile farklı fakülteler altında yer alan birçok lisans programına geçiş yapma imkânına sahip olmaktadırlar. Böylece sahip oldukları ön lisans diplomasına ek olarak lisans diploması da edinebilmektedirler.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Konaklama İşletmeciliği
  • İşletme

* 2022 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları