Meslek Yüksekokulu

Moda Tasarımı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Moda Tasarımı Programının amacı; kişiye özel ve hazır giyim sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip, alanlarında yenilikleri araştırıp geliştirebilen ara elemanlar yetiştirmektir. Moda Tasarımı Programı, tekstil, hazır giyim ve moda sektörüne çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar üretebilen, modayı oluşturabilecek öncü fikirleri değerlendirebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Program, güncel ve çağdaş konulara ilişkin bilgi birikimini mesleki uygulamaları estetik bakış açısı ile tasarlar, kalıp hazırlama ve model geliştirme tekniklerini uygular, dikim dersinde tasarımını ürüne dönüştürür.

Bu programın amacı; yoğun rekabet ortamında hem meslekle ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip hem de ticareti bilen iş gücü yetiştirmektir. Mezunlar sektörde tasarımcı olarak iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Ayakkabı Tasarım Ve Üretimi
  • Moda Giyim Tasarımı
  • Moda Tasarımı
  • Tekstil Mühendisliği
  • Tekstil Tasarımı
  • Tekstil Ve Moda Tasarımı

* 2022 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.

Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı 2012 senesi mezunumuz Güler Muran’ın başarı hikayesi

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları