Başvuru Koşulları

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Yüksek Lisans ve Doktora programları için Üniversitemiz web sitesinde (www.arel.edu.tr) bulunan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü sayfasındaki online başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

Yüksek Lisans:

• Tezli Yüksek Lisans Programları

Tezli Yüksek Lisans programlarına başvurabilmek için öncelikle bir lisans programı mezunu olmak ve ALES’ten ilgili puan türünden 55 ve üstü bir puan almanız gerekmektedir. Yüksek Lisans programlarında (YDS vb.) dil sınav sonuç belgesi beyan etmenize gerek yoktur.

• Tezsiz Yüksek Lisans Programları

Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvurabilmek için  bir lisans programı mezunu olmanız gerekmektedir. Yüksek Lisans programlarında (YDS vb.) dil sınav sonuç belgesi beyan etmenize gerek yoktur.

Doktora / Sanatta Yeterlik:

• Doktora/Sanatta Yeterlik programlarına başvurabilmek için öncelikle lisans ve yüksek lisans programları mezunu olmanız, ALES sınavından ilgili puan türünden 55 ve üstü bir puan almanız ve YDS ya da muadili bir dil sınavından 55 ve üstü bir puan almanız gerekmektedir.

Bilgi Formu

Online Başvuru Formu