Görsel İletişim Tasarımı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Görsel İletişim Tasarımı, görme ve algılama yetisini kazandırmayı amaçlayan görsel tasarım ve üretimle ilgili bir bölümdür. Bölümde sosyal bilimlerin giriş dersleriyle birlikte uygulama dersleri bütünleşik olarak işlenir. Aynı zamanda teknoloji ve estetik etkileşimli bir biçimde dinamik bir ortam oluşturur. Bölüm; basılı etkileşimli devinimli tasarım ortamlarında düşleri gerçekleştirir. Yazılı basında; dergi, gazete, afiş ve kurumsal kimlik, görsel basında; grafik, animasyon, görsel etki, web tasarımı, çoklu ortam tasarımı gibi sanat ve tasarım alanlarını kapsar.

Görsel iletişim tasarım bölümü estetik algıyı geliştirirken yaratıcı düşünceyi yükseltir. Bölüm görsel dili kullanarak etkili görsel iletilere dönüştürebilen görsel iletişimciler için tasarlanmıştır.

Bilgi ve teknolojiye erişmenin kolaylaştığı günümüzde tasarım yetisinin yükselmesiyle kendini yenileyen yaratıcı tasarım çözümleri üretebilen ve çoklu ortam dinamiğini yaratıcılıkla birleştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

Öğrencilere kitle iletişim araçlarına ilişkin kuramsal bilgiler verilirken görsel tasarım bağlamında uygulamaya yönelik beceriler de kazandırılmaktadır. Bölüm, donanımlı alt yapıya sahip sektör-üniversite birlikteliğine önem verir.

Çalışma alanları

Bölüm mezunları, ajans, basılı ya da dijital yayın organları, kamu kuruluşu ve özel şirketlerde; işin niteliğine göre ofis, stüdyo gibi ortamlarda çalışmalarını gerçekleştirebilirler.

Görsel iletişim tasarımcıları bir ekibin üyesi olarak çalışırlar ve tasarımlarını tek başlarına üretirler. Ancak tasarımlarının uygulamaya konması sırasında işverenlerle ve diğer takım arkadaşları ile iletişim halindedirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları