Temizlik Hizmetleri

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

İstanbul Arel Üniversitesi Temizlik Hizmetleri Birimi; yerleşkeler ve yurtların hijyen planlamasına uygun olarak devamlı temiz bulunmasını sağlamakla görevlidir.

Temizlik Hizmetleri Birimi, yaklaşık 120,000 m2’lik öğrenme, araştırma ve ofis alanlarına hizmet veren kendini işine adamış profesyonel personelden oluşmaktadır. “Sağlık için temizlik” felsefesiyle sürdürülebilirlik ve verimliliğe bağlı bir yaklaşım izlenmekte olup, çevre dostu kimyasal malzemeler ile temizlik hizmetleri yapılmaktadır.

Temizlik Hizmetleri üzerine alınan geri bildirimlerin değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin sürekli iyileştirilmesi amacıyla da; temizlik hizmetleri düzenli olarak kontrol edilmektedir.

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Temizlik Hizmetleri El Kitabını Görüntülemek İçin tıklayınız…

Temizlik Hizmetleri İle İlgili Sorumlu Bilgileri:

İDARİ AMİR
KEMAL GÖZÜKARA YERLEŞKESİ
İlhami DUMAN 0850 850 2735 (AREL) / 1064 Geri Bildirim:
ilhamiduman@arel.edu.tr
İDARİ AMİR
CEVİZLİBAĞ YERLEŞKESİ
Abdurrahman DEMİRTAŞ 0850 850 2735 (AREL) / 4014 Geri Bildirim:
abdurrahmandemirtas@arel.edu.tr

Verdiğimiz hizmetlerden bazıları aşağıda yer almaktadır:

• Sınıfları, idari ofisleri, girişleri, koridorları ve fuaye alanlarını günlük olarak süpürmek ve paspaslamak.
  • Günlük olarak tuvaletleri temizlemek, dezenfekte etmek ve tuvaletlerdeki stokları yenilemek.
  • Günlük olarak akademik ve idari alanlarda bulunan çöpleri boşaltmak.
  • Kış aylarında bina girişlerindeki kar ve buzları temizlemek.
  • Tüm binalardaki pencere ve pervazları ve yatay yüzeyleri temizlemek.
  • Tüm kapı kolları ve masa üstü gibi sık temas edilen yerleri dezenfekte etmek.
  • Temizlik malzemelerinin doğru miktarda kullanılmasını sağlamak.

Temizlik Görevleri ve Yapılma Sıklıkları

*Günlük yapılan işlemler gerek duyuldukça tekrarlanmaktadır.

• Tuvalet temizliği:

Tuvalet Temizliği Süreleri:

• İki veya üç tuvalet kabini olan bir tuvalet için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 20 dakikadır.
  • Dört veya beş tuvalet kabini olan bir tuvalet için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 30 dakikadır.
  • Altı veya daha fazla tuvalet kabini olan bir tuvalet için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 40 dakikadır.
  • Sınıf Temizliği:

Sınıf Temizliği Süreleri:

• 45 sıralı bir sınıf için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 20 dakikadır.
  • 50-60 sıralı bir sınıf için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 35 dakikadır.
  • 65-100 sıralı bir sınıf için günlük ortalama temizlik süresi yaklaşık 1 saattir.
  • Koridor ve Asansör Temizliği:
  • Ofislerin Temizliği:
  • Giriş ve Fuaye Alanlarının Temizliği:
  • Acil Temizlik:​
    • Acil temizlik durumunda, aşağıda verilen öncelik sırasına uyulmaktadır.
    • Tuvaletler
    • Sınıflar, amfiler ve laboratuvarlar