Dr. Öğretim Üyesi Vedat Esen’in makalesi Photovoltaics’te!

02.11.2021

Arel Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Vedat Esen’in makalesi bilim dünyasının en saygın dergilerinden olan IEEE Journal of Photovoltaics’te yayımlandı.

Dr. Öğretim Üyesi Vedat ESEN

Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Vedat Esen’in “Towards Class AAA LED Large Scale Solar Simulator with Active Cooling System for PV Module Tests” adlı makalesi, yayın dünyasının en prestijli kuruluşlarından Institute of Electrical and Electronics Engineers’in (IEEE) olduğu IEEE Journal of Photovoltaics dergisinde yayımlandı.

Prof. Dr. Şafak Sağlam ve Prof. Dr. Bülent Oral, tasarım ve ergonomi alanında Özge Ceylan Esen’in de yer aldığı mühendislik alanında yapılan çalışmada geliştirdikleri AAA sınıfı solar simülatörün bilimsel süreci ve sonuçları detaylandırıldı. Dünyadaki yaygın literatürün aksine fotovoltaik cihazları hücre bazında değil panel bazında test eden AAA sınıfı solar simülatör bu özelliğiyle diğer çalışmalardan ayrılmaktadır. Işık kaynağı olarak LED kullanılan solar simülatör için ayrıca özgün bir aktif soğutma sistemi de geliştirildiği bildirildi.

IEEE Journal of Photovoltaics Hakkında

IEEE Journal of Photovoltaics, fotovoltaik alanının ilerlemesine öncü olan, sadece orijinal ve önemli araştırma sonuçlarını yayımlamayı ilke edinmiş arşivsel bir dergi. Fotovoltaik alanı, yarı iletken ve fotovoltaik cihaz fiziğinden optik ve malzeme bilimlerine kadar uzanan bilim tabanında çeşitlilik göstermektedir. Dergi, bu bilim tabanını fotovoltaik bilim ve teknolojisine bağlayan makalelere yer vermektedir. Amacı, fotovoltaik uzmanlarının birincil ilgi alanına giren orijinal araştırma sonuçlarını yayımlamaktır.

Makaleye aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.