30.05.2022

ArelMEDI ve EEG Nöropazarlama Laboratuvarı Tarafından İlk Disiplinlerarası Çalışma Gerçekleştirildi.

Liderlik, biyomekanik mühendisliği, sinirbilim, pazarlama ve psikoloji alanlarından öğretim üyelerimizin birlikte ve literatürde alan araştırması olarak bir ilk olacak “Liderlik, Motivasyon ve Çalışan Performansı İlişkileri Üzerine Deneysel Bir Araştırma” temalı çalışmanın deneysel adımı “Marmara Üniversitesi İşletme Basketbol Takımı” ile üniversitemiz spor salonunda kurgulanan deney ortamında yapıldı.

Araştırmada,sporcuların spor aktiviteleri esnasında liderleri ile arasındaki iletişimi ve bu iletişimin performans,motivasyon gibi değişkenler üzerindeki etkisini görmek için farklı deneysel kurgular tasarlandı.

Tasarlanan kurgularda, Elektroansefalografi (EEG), Elektromiyografi (EMG), Eklem Hareket Analizi gibi teknikler aynı araştırmada kullanılarak alan araştırmaları esnasında bir ilk gerçekleştildi. Bilim dünyasına ses getirecek disiplinlerarası çalışmada Üniversitemizaraştırmacıları İşletme Bölümü Öğretim Üyelerimiz Yasin Aksoy, Yağmur Özyer Aksoy, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim ÜyesiHamid AsadiDereshgi ve öğrencisi Dilan Demir, Psikoloji Yüksek Lisans öğrencimiz Özgün Efetürk görev aldı.