Akademisyenimiz Doç. Dr. Volkan Tatar Eramus Hareketliliği kapsamında İtalya’nın Salerno Üniversitesi’nde ders verdi.

17.06.2022

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Tatar, davet edildiği İtalya Salerno Üniversitesini (University of Salerno), 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Erasmus+ ders verme hareketliliği kapsamında ziyaret etti.

Doç. Dr. Volkan Tatar Salerno Üniversitesi’nde bulunduğu süreçte “Siyaset Bilimi ve İletişim” Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Massimiliano Bencardino ve alanın uzmanları Prof. Virgilio D’Antonio, Luca Castagna ve Giovanna Truda’nın kendisi için düzenlediği konferansa katılım sağladı. “Geçmişten Günümüze Türk Dış Politikası ve Bu Kapsamda Arap Baharı Sonrasında Ortaya Çıkan Suriye Krizi” ve ayrıca “Suriyeli Mülteciler ve Türkiye” konuları konferansın kapsamını oluştururken, ders dışı temaslarda da bulunularak, kurumlar arası iş birliğinin lisans ve lisansüstü alanlarda artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Doç. Dr. Tatar: “Bölümler arasında yapılan, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini içeren anlaşmaların yanında, farklı bölümlerle de yapılan anlaşmalar, hem iş birliğinin artırılmasını ve çeşitlenmesini, hem de üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasını sağlıyor” dedi.

“İtalya iklimi, yiyecekleri ve halkının sıcak yapısı dikkate alınırsa, ülkemizle benzeşiyor, ayrıca Salerno Avrupa’nın birçok bölgesine göre ziyaretçilerine uygun fiyatlı imkanlar sunmakta. Bu sebeple hem öğrenci hem de hocalarımız gönül rahatlığı ile tercih edebilir ve imzalanan Erasmus anlaşmamızdan faydalanabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.