6. Türkçe Muafiyet Sınavı Duyurusu Hakkında

25.10.2021

6. Türkçe Muafiyet Sınavı Duyurusu Hakkında

Muafiyet sınavının ilk oturumu, 04.11.2021 Çarşamba günü saat 14:00’da sözlü sınav olarak yapılacaktır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler, 05.11.2021 Perşembe günü saat 14:00’da yapılacak olan yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sözlü sınavdan başarısız olan (25 üzerinden en az 15 alamayan) öğrenciler, yazılı sınava katılamazlar ve hazırlık okurlar. Öğrencilerin hazırlıktan muaf olmaları için toplam dört beceriden, toplam 70 puan (Master ve phD için 80 puan) almaları gerekmektedir. Öğrenciler; dinleme, konuşma, okuma ve yazma sınavlarının herhangi birinden 25 puan üzerinden, 15’ten az puan almaları durumunda hazırlık okurlar.

Sınavlar ONLİNE olarak görüntülü bir şekilde ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenciler, ZOOM programının haricinde Google Documents programını da indirmelidir. Online sınavlar hakkında öğrencilere WhatsApp grupları aracılığıyla detaylı bilgiler verilecektir.

Her grubun bir ‘Grup Sorumlusu ve Grup Gözetmeni’ olacaktır. Grup sorumlusu ve grup gözetmeni sadece teknik aksaklıkta öğrenciye yardım edecektir.

Her grup için sınavdan 1 hafta önce WhatsApp grubu oluşturulacak ve yönlendirmeler bu grup üzerinden yapılacaktır.

Cep telefonu numarası eksik olan öğrenciler gruplarında belirtilen e-mail adresine (mehmetaltinova@arel.edu.tr) ‘cep telefonu bilgilerini’ yollayacaktır.

Sınav gününde internet bağlantısı olan, ses ve kamera sistemine sahip bir cihazdan bağlanmak zorunludur.

Her iki sınav başlamadan önce kimlik kontrolü yapılacaktır.

Konuşma sınavı ZOOM üzerinden bir öğretim elemanı ile karşılıklı 10 (on) dakikalık soru-cevap seansı şeklinde olacaktır. Bu soru cevap kısmında B2 seviyesi konuşma becerisi aranacaktır.

Her iki sınavda da öğrenciler sınav boyunca kamera önünde olmak zorundadır. Kameranın her an açık olması ve öğrencinin ekranda net bir şekilde görünmesi zorunludur.

Sınav ortamında yalnız bulunmak, herhangi bir öğrenme kaynağından yararlanmamak ve tüm sınavı bireysel olarak yapmak zorunludur.

Kuralların herhangi birinin ihlali ya da şüpheli olması durumunda sınav, Grup Sorumlusu tarafından iptal edilebilir.

Kopya çekilmesi, kopyaya teşebbüs edilmesi, sınava öğrencinin kendisi yerine başkasının girmesi vb. durumlarda ilgili öğrencinin sınavı iptal edilir ve ‘Disiplin Yönergesi’nin ilgili maddeleri gereği işlem yapılır.

İsteğe bağlı hazırlık okuyacak öğrencilerin sınava girmelerine gerek yoktur.

Sınava katılmak için evrakın doldurulması ve imzalanıp mehmetaltinova@arel.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Sınavlar kayıt edilecektir.

Başvuru belgesine ulaşmak için tıklayınız.

Sorularınızı mehmetaltinova@arel.edu.tr adresine sorabilirsiniz.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü
Türkçe Hazırlık Koordinatörlüğü