4. Türkçe Muafiyet Sınavı Hakkında

11.10.2021

4. Türkçe Muafiyet Sınavı Hakkında

Muafiyet sınavının ilk oturumu, 13.10.2021 Çarşamba günü saat 14:00’da sözlü sınav olarak yapılacaktır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler, 14.10.2021 Perşembe günü saat 14:00’da yapılacak olan yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sözlü sınavdan başarısız olan (25 üzerinden en az 15 alamayan) öğrenciler, yazılı sınava katılamazlar ve hazırlık okurlar. Öğrencilerin hazırlıktan muaf olmaları için toplam dört beceriden, toplam 70 puan (Master ve phD için 80 puan) almaları gerekmektedir. Öğrenciler; dinleme, konuşma, okuma ve yazma sınavlarının herhangi birinden 25 puan üzerinden, 15’ten az puan almaları durumunda hazırlık okurlar.

Sınavlar ONLİNE olarak görüntülü bir şekilde ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenciler, ZOOM programının haricinde Google Documents programını da indirmelidir. Online sınavlar hakkında öğrencilere WhatsApp grupları aracılığıyla detaylı bilgiler verilecektir.

Her grubun bir ‘Grup Sorumlusu ve Grup Gözetmeni’ olacaktır. Grup sorumlusu ve grup gözetmeni sadece teknik aksaklıkta öğrenciye yardım edecektir.

Her grup için sınavdan 1 hafta önce WhatsApp grubu oluşturulacak ve yönlendirmeler bu grup üzerinden yapılacaktır.

Sınav başvuru belgesi için tıklayınız.