Meslek Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon:

Nitelikli Profesyoneller Yetiştirmek:

Hava taşımacılığı sektöründe uluslararası standartlarda hizmet verebilecek, etik değerlere bağlı, liderlik ve problem çözme becerilerine sahip nitelikli profesyoneller yetiştirmek.

Teorik ve Pratik Eğitimi Entegre Etmek:

Öğrencilere sivil hava ulaştırma işletmeciliği alanında hem teorik bilgiyi hem de pratik uygulama becerilerini kazandırarak sektörde rekabetçi avantaj sağlamalarını desteklemek.

Araştırma ve İnovasyonu Teşvik Etmek:

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği alanında yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncülük etmek.

Endüstri ile İşbirliği ve Bağlantılar Kurmak:

Hava taşımacılığı endüstrisi ile güçlü işbirlikleri kurarak, öğrencilere staj, iş imkanı ve sektörel deneyim fırsatları sunmak, böylece mezunların sektöre kolayca entegre olmasını sağlamak.

Sürekli Gelişim ve Kaliteyi Sağlamak:

Eğitim programlarını sürekli olarak gözden geçirip güncelleyerek, kaliteyi ve mükemmeliyeti artırmak ve mezunların iş piyasasında yüksek talep görmesini sağlamak.

Vizyon:

Lider Eğitim Kurumu Olmak:

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği eğitiminde ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen lider bir eğitim kurumu olmak.

İnovasyon ve Teknolojide Öncü Olmak:

Hava taşımacılığı sektöründe yenilikçi teknolojiler ve süreçler geliştirilmesine öncülük ederek, sektördeki teknolojik dönüşüme katkıda bulunan bir program haline gelmek.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci:

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği alanında sürdürülebilir uygulamaları teşvik eden ve çevre bilincini ön planda tutan bir eğitim programı sunmak.

Küresel Ağ ve İşbirlikleri Geliştirmek:

Uluslararası havacılık kuruluşları ve eğitim kurumları ile güçlü işbirlikleri kurarak, öğrencilerimize küresel düzeyde eğitim ve kariyer fırsatları sunmak.

Topluma Katkı Sağlamak:

Sivil hava ulaştırma sektöründe toplumsal faydayı artıracak projeler ve araştırmalar yürüterek, topluma ve sektöre katkı sağlayan mezunlar yetiştirmek.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları