Sermaye Piyasaları Kongresi’ne İstanbul Arel Üniversitesi Katkı Sağladı

31.05.2024

Üniversitemiz Ekonomi ve Finans Kulübü öğrenceleri bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan 8. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi İçerik Komitesi Toplantıları’na katıldı. Üniversite kulüplerinin temsilcileri ile fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, kongrede gençlerle ilgili ön plana çıkarılması gereken konular masaya yatırıldı.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerine sektörel ve finansal anlamda çok yönlü bir bakış açısı kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Öğrencilerini sektörün güncel ihtiyaçlarından haberdar eden Üniversitemiz bununla beraber sektöre yön vermesi için öğrencilerini sektörün önde gelen temsilcileri bir araya getiriyor. Bu kapsamda Türkiye Sermeye Piyasaları’na teknik gezi düzenleyen Üniversitemiz düzenlenecek olan kongrenin toplantısına katılarak gençlerin ihtiyaçlarını gündeme getirme fırsatı buldu.

Sonbaharda yapılacak olan kongrenin teması, panel başlıkları, eğitim konuları ve gençler ile ilgili ön plana çıkarılması gereken konular üzerine gençler ve üniversite kulüplerinin temsilcileri ile fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Akademisyenler İçerik Komitesi’nde İİBF Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü öğretim üyemiz Doç.Dr. Cüneyt Dirican’ın önerisi ile üniversite Öğrencileri İçerik Komitesi toplantısı fikri kapsamında yapılan, 8 üniversiteden 11 öğrencinin bulunduğu toplantıya Üniversitemizi temsilen 3 öğrencimiz katılım sağladı.

Teknik gezileri ile Borsa İstanbul A.Ş., Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. gibi kurumlara düzenli ziyaretler yapan, Dünya Yatırımcı Haftası, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongreleri gibi etkinliklere katılım sağlayan Ekonomi Finans Kulübü üyeleri ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimizin Türkiye’de finansal okuryazarlığa ve sermaye piyasalarına toplumsal katkısı ve ilgisi sürüyor.