Meslek Yüksekokulu

Uçak Teknolojisi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon

Uçak Teknolojisi Bölümü olarak, öğrencilere en güncel ve kapsamlı bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyoruz. Havacılık sektörüne yönelik nitelikli ve donanımlı teknik elemanlar yetiştirmeyi misyon ediniyoruz. Bilimsel araştırmalar ve yenilikçi projelerle sektöre katkı sağlamak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin etik değerler doğrultusunda mesleklerini icra etmelerini sağlıyoruz. Sanayi iş birlikleri ve uluslararası ilişkiler ile öğrencilerimize geniş kariyer fırsatları sunmayı hedefliyoruz.

Vizyon

Uçak Teknolojisi Bölümü olarak, havacılık sektöründe yenilikçi ve öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyoruz. Küresel standartlarda eğitim vererek, öğrencilerimizi dünya çapında rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatıyoruz. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde lider bir konumda olmayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojiler geliştirerek, havacılık sektörünün geleceğine yön vermek istiyoruz. Mezunlarımızın, sektörde aranılan ve saygın profesyoneller olmasını sağlamayı vizyon ediniyoruz.

Hedeflerimiz

1. Kaliteli Eğitim:Öğrencilerimize, güncel teknolojiler ve yöntemlerle donatılmış, uluslararası standartlara uygun, uygulamalı ve teorik eğitim sunmak.
  2. Sektörle İşbirliği: Havacılık sektöründeki lider kuruluşlarla işbirliği yaparak, öğrencilerimizin staj ve istihdam olanaklarını artırmak ve mezunlarımızın sektöre daha hızlı uyum sağlamasını sağlamak.
  3. Güncel Teknoloji Kullanımı: Eğitim müfredatımızı sürekli güncelleyerek, en son teknolojileri ve yenilikleri takip etmek, bu teknolojileri eğitim süreçlerine entegre etmek.
  4. Araştırma ve Geliştirme: Akademik kadromuz ve öğrencilerimizle birlikte, havacılık teknolojisi alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katılmak, sektöre yenilikçi çözümler sunmak.
  5. Mesleki Gelişim: Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla, seminerler, workshoplar ve sertifika programları düzenlemek.
  6. Uluslararası Standartlar: Eğitim programımızı, uluslararası havacılık otoritelerinin standartlarına uygun hale getirmek ve bu standartlarda akreditasyonlar sağlamak.
  7. Güvenlik ve Emniyet: Havacılık sektöründe güvenlik ve emniyet kültürünü benimsetmek ve bu alanda öğrencilerimizi bilinçlendirmek.
  8. Etik Değerler: Öğrencilerimize meslek ahlakı ve etik değerler konusunda bilinç kazandırarak, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.
  9. İnovasyon ve Girişimcilik: Öğrencilerimizi yenilikçi düşünmeye teşvik ederek, havacılık teknolojisi alanında girişimci ruhla hareket etmelerini sağlamak.
  10. Topluma Katkı: Mezunlarımızın, toplumun ve sektörün gelişimine katkıda bulunan, çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler olmalarını sağlamak.

Uçak Teknolojisi Programı olarak, öğrencilerimizin geleceğin havacılık dünyasında başarılı ve etkili bireyler olarak yer alması için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Vizyon ve hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim kalitemizi sürekli iyileştirerek, sektöre nitelikli ve yetkin teknisyenler kazandırmaya devam edeceğiz.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları