Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Havayolu Şirketleri: Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin kabin hizmetleri departmanında uçuşta kabin memuru/kabinamiri olarak çalışabilirler. Aynı zamanda havayolu şirketlerinin havalimanı ofislerinde, genel müdürlüklerinde, şehir ofislerinde yer işletme, kabin hizmetleri, insan kaynakları, ticaret, finans, eğitim, kurumsal ilişkiler, satın alma gibi departmanlarda çalışabilirler.

Yer Hizmeti Kuruluşları: Havalimanlarında yolcuların uçağa binişinden karşı istasyonda bagajını alıncaya kadar geçen süredeki hizmetleri veren Tgs, Havaş; Çelebi, Fugo gibi yer hizmeti kuruluşlarında çalışabilirler.

Terminal İşletmeciliği Kuruluşları: IGA, TAV gibi havalimanı işletmeciliği yapan kuruluşların operasyonel birimlerinde çalışabilirler. Hava Taşımacılığı Şirketleri: Hava kargo ve lojistik şirketleri de mezunları çeşitli iş pozisyonlarına alabilir.

Turizm ve Seyahat Acentaları: Mezunlar, seyahat ve turizm acentalarında havayolu rezervasyonları, paket turların düzenlenmesi ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda çalışabilirler.

Havacılık Danışmanlık Şirketleri: Bu şirketler, havacılık sektöründeki şirketlere strateji, operasyonlar, finansal planlama veya teknoloji gibi konularda danışmanlık hizmeti sunarlar.

Eğitim Kurumları: Akademik bir kariyer yapmayı tercih eden mezunlar, eğitimlerini 4 yıla tamamladıkları takdirde üniversitelerde veya diğer eğitim kurumlarında öğretim üyesi veya araştırmacı olarak çalışabilirler

Dgs ile ilgili bilgilendirme için linke tıklayınız.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları