İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Sevgili Öğrenciler,

İstanbul’da Kemal Gözükara – Tepekent yerleşkesinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 10 farklı bölümde yürüttüğü eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle bilgi üreten, doğru ve akılcı karar alıp uygulayabilen, girişimci, demokrat, insan haklarına saygılı ve objektif düşünebilen, analiz ve sentez yapabilen, özgüveni gelişmiş, evrensel kültüre sahip, topluma yararlı bireyler yetiştirme görevini sürdürmeyi misyon edinmiştir.

Toplum ihtiyaçlarının nabzını tutan, gelişen ve değişen koşullara hızla uyum sağlayan, üretken mezunlar vermeyi amaçlayan Fakültemizde Finans ve Bankacılık, Havacılık Yönetimi, İşletme (İngilizce), İşletme (Türkçe), Muhasebe ve Finans Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce), Uluslararası İlişkiler, Lojistik Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri bulunmaktadır.

Öğrencilerimizi sanayi ve bilgi toplumu donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmek hedefiyle hareket eden fakültemiz, gerek Türkiye gerekse dünya ekonomisinde ve siyasetinde söz sahibi olabilecek potansiyel güç oluşturmaktadır. Potansiyel güce katkı sağlamak adına ulusal ve uluslararası bağlantıları güçlü bir akademik kadro ve kurumsal alt yapı ile hizmet vermektedir.

Sevgili Öğrenciler, Fakültemize ilk adımınızı atmanızla dört yıl sürecek eğitim yolculuğunuz, hayatınızda büyük bir değişim başlatacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sizleri güçlü bir geleceğe hazırlamak için pek çok fırsat ve imkân sunmaktayız. Örneğin; Erasmus+ programı çerçevesinde dünyanın önde gelen üniversiteleri ile imzaladığımız değişim anlaşmalarıyla yurt dışında eğitim görme; fakültemiz bünyesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizle dostluklar geliştirerek farklı kültürleri tanıma ve deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Çift ana dal, yan dal programlarına katılarak disiplinler arası eğitim görme, çift ana dal programı ile çift diploma sahibi olma imkânını elde edebilirsiniz.

Güçlü teorik eğitim ve öğreniminizi, iş dünyasının gereklerine uygun olarak pekiştirebilirsiniz. Bu kapsamda sizler için Danışma Kurulları oluşturduk, Üniversite-Sanayi iş birliği protokolleri yaptık. İş dünyasının ve akademinin liderleri ile oluşturulan sinerji çerçevesinde hazırlanan marka dersler oluşturduk. Ulusal ve uluslararası etkinlikler, seminerler, çalıştaylar, konferanslar gibi çeşitli etkinliklerle de hem sektördeki, hem de akademik hayattaki gelişmeleri takip etmenizi sağlıyoruz.

Kültürel ve sanatsal faaliyetler, spor olanakları, sürekli eğitim merkezi ve öğrenci kulüplerimiz kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır. Bu etkinlikler sosyal sorumluluk duygunuzu geliştirerek sizi siz yapan değerleri oluşturmanıza destek olacak, hayallerinize yaklaştıracaktır.

Sizler ülkemizin ve dünyanın geleceğisiniz ve bizim için çok değerlisiniz. Hayallerinizin gerçek olacağı noktaya birlikte yürümek, gururunuzu paylaşmak dileğiyle, İİBF ailesine hoş geldiniz.

Prof. Dr. Harun DEMİRKAYA
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Dekanı