Güzel Sanatlar Fakültesi

İş ve Kariyer Olanakları

Grafik Tasarımı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Grafik tasarım; reklam dünyası, matbaacılık, görsel medya, bilgisayar, fotoğraf, film sektörü, multimedya gibi pek çok alanı kapsamaktadır. Dünyadaki küreselleşme süreci ile uyum içerisinde olan Türkiye’de de grafik tasarım, dolayısıyla reklamcılık, son yıllarda gerek mali olarak yüksek getirileri, gerekse nitelik olarak çok hızlı bir gelişme göstermektedir. Bu gelişme, pazarın gerçek olarak her yıl %10-20 oranında büyümesi anlamındadır. Reklam ve tanıtım hizmetleri sektörlerinde, grafik tasarım zaman içerisinde ticari ve sanatsal tasarımların vazgeçilmez öğesi olmuş, yine tanıtım dünyasının önemli bir mesleği haline gelmiştir. Reklam ajansları, matbaalar şirketlerim halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümlerinde çalışabilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları