Fen-Edebiyat Fakültesi

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

KİTAPLAR

YAYINLAR

Liver Research and Clinical Management: Margörit Rita Krespi Ülgen (Bölüm Yazarı)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Muzaffer Şahin (Editör)
Klinik Psikoloji: Muzaffer Şahin (Çeviri Editörü)
Akıllı Bir Kalple Duygusal Okuryazarlık: Muzaffer Şahin (Çeviri Editörü)
Empatinin Ötesi: Muzaffer Şahin (Çeviri Editörü)
Bilişsel Davranışçı Terapi: Muzaffer Şahin (Çeviri Editörü)
ANORMAL PSİKOLOJİSİ Psikopatoloji: Muzaffer Şahin (Editör)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Betül Çetintulum Huyut (Bölüm Yazarı)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Leman Elif Aybay (Bölüm Yazarı)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Ayşe Su Kocayörük (Bölüm Yazarı)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Nilgün Onnar (Bölüm Yazarı)
Deprem, Afet, Travma, Cinsel Travma ve Müdahaleler: Tubanur Bayram Kuzgun (Bölüm Yazarı)

Ateş, B., & Ercen, R. Ç. (2023). Üniversite Öğrencilerinde Çocukluk Çağı Travmatik Yaşantılarının Psikolojik Dayanıklık Üzerindeki Etkisinde Anne Baba Tutumlarının Aracılık Rolü. Türkiye Bütüncül Psikoterapi Dergisi, 6(12), 43-58.Şahin, İ. Çetintulum Huyut, B. (2024). Yetişkin Bireylerde Aleksitimi ve Mükemmeliyetçilik Arasındaki İlişkide Belirsizliğe Tahammülsüzlüğün Aracı Etki Rolünün İncelenmesi. Ayna Klinik Psikoloji Dergisi. Cilt: 11-(2).

SOLAKLAR, S., CETİNTULUM HUYUT, B. (2024). Kanser Hastalarında Psikolojik Yardım Alma Tutumlarının Sosyal Damgalanma Ve Travma Sonrası Büyüme Yönünden İncelenmesi. (Sözel Bildiri) I. Ulusal Topkapı Psikoloji Kongresi, İSTANBUL.

Koçak, Z., Çağatay, S.E. Childhood traumas and emotional eating: The mediating role of self-esteem, and emotion dysregulation. Curr Psychol (2024).

Bekmezci, Z., Çağatay, S.E. Investigation of the role of difficulty in emotion regulation in the relationship between attachment styles and binge eating disorder. Curr Psychol(2024).

TURGUT EŞE H., ÇAĞATAY S. E. (2023) Kişilik Özelliklerinin Bağımlı Yeme Davranışı ile İlişkisinde Problemli İnternet Kullanımının Rolü. EGE 10th International Conferance on Social Science December 22 -24, 2023 – IZMIR

ŞALCIOĞLU EBRU, BAYRAM KUZGUN TUBANUR, ŞİMŞEK ÖMER FARUK (2023). A theoretical model test of emotional and cognitive reactions to sexual trauma. CURRENT PSYCHOLOGY, 12794-12805., Doi: 10.1007/s12144-023-05380-9 (Yayın No: 8630816)

BAYRAM KUZGUN TUBANUR, Demir Melikşah, Taşlıoğlu Sayıner Aliye Canan, ŞİMŞEK ÖMER FARUK (2023). The Power of Sharing Joy in Same-sex Friendships: Investigating the Association between Capitalization, Sense of Uniqueness, Happiness and Depression. International Journal of Applied Positive Psychology, 9, 231-249. (Yayın No: 8549986)

KOYDEMİR SELDA,ŞİMŞEK ÖMER FARUK,BAYRAM TUBANUR,Schütz Astrid (2020). Feeling special, feeling happy: Authenticity mediates the relationship between sense of uniqueness and happiness. Current Psychology, 39(5), 1589-1599., Doi: 10.1007/s12144-018-9865-z (Yayın No: 4321337)