Meslek YüksekOkulu

Elektronik Teknolojisi

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon

Elektronik teknolojisi programının misyonu, öğrencilere elektronik alanında kapsamlı bir eğitim sağlayarak onları endüstriye hazırlamaktır. Teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirerek öğrencilerin gerçek dünya problemlerini çözebilme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Ayrıca, öğrencilerin iş birliği yapabilme, iletişim kurabilme ve liderlik becerilerini güçlendirmektir. Elektronik teknolojisi programı, sürekli olarak sektördeki gelişmeleri takip ederek müfredatını güncellemeyi ve öğrencileri için en iyi eğitim deneyimini sunmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, öğrencilere sürdürülebilirlik, etik değerler ve toplumsal sorumluluk konularında farkındalık kazandırmayı içerir. Bu şekilde, program mezunları, teknolojiye katkıda bulunabilen, topluma değer katan ve etik standartlara uygun olarak çalışabilen bireyler olarak yetişmesi hedeflenmektedir.

Program analog ve sayısal elektronik devreler üzerinde temel analiz ve tasarım yapabilen, elektronik modülleri kullanabilen , Elektronik cihazların bakım, arıza ve ölçümlerini yapabilen, Elektrik ve elektronik devre tasarım-simülasyon yazılımlarını kullanabilen, Mikrodenetleyici sistemlerinin yapısını ve programlamasını yapabilen , Otomatik Kontrol ve Kumanda sistemleri ile Programlanabilir Denetleyicileri (PLC) tanıyan ve kullanabilen, Mekanik sistemlerin sürülmesinde uygun elektrik motorlarını ve motor sürücülerini seçebilen, elektroniğin özel konularında çözümler üretebilecek beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Vizyon

Elektronik Teknolojisi programı bünyesinde, elektronik teknikeri unvanı ile özel mühendislik alanlarında, fabrika ve özel ve kamu kuruluşları ile artan ulaşım sektörlerinin elektronik alt yapısında, üretim satış ve servislerinde çalışabilecek, alanında ve alanı ile özel konularda deneyimli ve birikimli bireyler yetiştirmek ve gelecekteki teknolojik gelişmeleri öngörebilen, bu gelişmelere liderlik edebilen ve etkili çözümler sunabilen bir topluluk oluşturmak. Öğrencilere güçlü bir teorik temel ve pratik beceriler kazandırarak onları endüstride rekabetçi hale getirmeyi amaçlar. Ayrıca, program öğrencilere sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda etik değerler, liderlik becerileri ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık da kazandırmayı hedefler. Böylece, mezunlar, topluma değer katan, sorunları çözebilen ve yenilikçi projelere liderlik edebilen bireyler olarak yetişirler. Program endüstriye ve topluma katkı sağlayan nitelikli elektronik teknikerleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları