Bütçe ve Planlama Süreci

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

Bütçe Planlama Süreci, kurumsal öncelikleri ve fakülte/yüksekokul/enstitü ve idari birimlerin stratejilerini, üniversitenin operasyon ve para (kapital) kaynaklarının doğru dağıtılması (aloke edilmesi) adına bağlantılandırır. Ayrıca, Üniversitenin operasyon ve sermaye bütçeleri için her bir mali yıl kaynak planlamasına rehberlik eder.

Bütçe Planlama Süreci, Üniversite geneli bütçemizin daha bütünsel anlaşılmasını sağlayacak, kaynakları İstanbul Arel Üniversitesinin kurumsal öncelikleriyle uyumlu hale getirecek ve aynı zamanda daha kapsamlı ve uzun vadeli planlamayı mümkün kılacaktır. Ayrıca, Rektörlüğün yatırım kararlarının temelindeki süreçlere ve Üniversite bütçesinin dağıtımına açıklık ve şeffaflık getirmeyi amaçlamaktadır.