Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

Elektronik Teknolojisi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Elektronik Teknolojisi programı ön lisans mezunlarının çok çeşitli alanlarda çalışma imkanları bulunmaktadır. Önemli olan, mezunların iş ve kariyer olanakları ile ilgi alanlarına ve becerilerine uygun pozisyonları araştırarak kariyerlerini şekillendirmeleridir.

Elektronik Teknolojisi programı ön lisans mezunu öğrencilerinin farklı sektörlerde potansiyel iş ve kariyer olanakları,

1. Elektronik Üretim Sektörü: Elektronik Teknolojisi mezunları, elektronik cihazların ve bileşenlerin üretimi ve montajında çalışabilirler. Elektronik devrelerin tasarımı, üretimi ve kalite kontrolü konularında uzmanlaşmış mezunlar, elektronik üretim tesislerinde iş bulabilirler.
  2. Telekomünikasyon Sektörü: Telekomünikasyon şirketlerinde, iletişim sistemlerinin tasarımı, kurulumu, bakımı ve onarımı alanlarında çalışabilirler. Kablosuz iletişim, ağ altyapısı ve telekomünikasyon cihazlarının geliştirilmesi gibi konularda iş olanakları bulunmaktadır.
  3. Savunma ve Havacılık Sektörü: Elektronik sistemler, radarlar, haberleşme cihazları ve savunma sistemleri gibi alanlarda çalışma fırsatları sunar. Savunma ve havacılık projelerinde görev alabilirler.
  4. Enerji Sektörü: Elektronik Teknolojisi mezunları, enerji üretim ve dağıtım sistemlerinin kontrolü ve bakımı alanında çalışabilirler. Yenilenebilir enerji teknolojileri, enerji verimliliği ve akıllı şebekeler gibi alanlarda iş imkanları bulunur.
  5. Medikal Cihaz Endüstrisi: Tıbbi cihazların tasarımı, üretimi ve bakımı konularında uzmanlaşmış mezunlar, sağlık sektöründe teknik destek veya Ar-Ge rollerinde çalışabilirler. Medikal elektronik cihazların geliştirilmesi ve bakımı konusunda iş imkanları mevcuttur.
  6. Otomotiv Endüstrisi: Araçların elektronik kontrol sistemleri, sensörler, navigasyon sistemleri ve güvenlik sistemleri gibi alanlarda çalışma imkanları sunar. Otomotiv üreticileri veya tedarikçi firmalarda görev alabilirler.
  7. Bilgi Teknolojileri (BT) Sektörü: Yazılım geliştirme, veri analitiği, ağ yönetimi ve bilgi güvenliği gibi alanlarda Elektronik Teknolojisi mezunlarına ihtiyaç duyulabilir. Elektronik sistemlerin entegrasyonu ve yönetimi konularında uzmanlaşmış mezunlar, BT firmalarında çalışabilirler.
  8. Ev Elektroniği ve Akıllı Ev Sistemleri: Akıllı ev cihazları, güvenlik sistemleri, ev otomasyonu ve tüketici elektroniği ürünlerinin tasarımı, üretimi ve bakımı alanında iş olanakları mevcuttur. Perakende sektörü ve tüketici elektroniği firmalarında çalışma fırsatları bulunur.
  9. Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Sistemleri: Endüstriyel otomasyon sistemlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı konularında uzmanlaşmış mezunlar, fabrika otomasyonu, üretim hatları ve kontrol sistemlerinde çalışabilirler.
  10. Lojistik ve Dağıtım Sektörü: Lojistik otomasyon sistemleri, depolama çözümleri ve dağıtım merkezlerinin yönetimi konusunda iş imkanları sunar. Elektronik sistemlerin kullanıldığı otomatik depolama ve taşıma sistemlerinde çalışabilirler.
  11. Eğlence ve Tema Parkları: Eğlence sektöründe elektronik kontrol sistemleri, aydınlatma ve ses sistemleri, tema parkı atraksiyonlarının elektronik kontrolü gibi alanlarda çalışma fırsatları bulunmaktadır.
  12. Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge): Elektronik teknolojileri alanında yenilikçi projeler geliştirmek, yeni elektronik bileşenler ve cihazlar tasarlamak üzere Ar-Ge bölümlerinde çalışabilirler.

Elektronik Teknolojisi programı ön lisans mezunları, yukarıda belirtilen sektörlerdeki çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, mezunlar ileri lisans veya sertifika programlarına devam ederek uzmanlaşabilir ve kariyerlerini daha da ilerletebilirler.

Elektronik Teknolojisi Programından DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • Enerji Yönetimi
  • Havacılık Elektrik Ve Elektroniği
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Uçak Elektrik ve Elektroniği
  • Yazılım Mühendisliği

* 2024 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.

Dgs ile ilgili bilgilendirme için linke tıklayınız.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları