fbpx
Meslek Yüksekokulu

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı

AKADEMİK

MESLEK YÜKSEKOKULU

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı, Meslek Yüksekokulu bünyesinde Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümüne bağlı olarak 2 yıllık eğitim veren bir ön lisans programıdır. Eğitim dili Türkçe’dir.

 

Hukuk alanında teorik bilgiye sahip olup bunu pratik bilgi ve beceri ile birleştirebilen, adli ve idari yargıda, özel sektörde veya ceza infaz kurumlarında çalışabilecek nitelikte, mesleki bilgi ve deneyimle donanmış meslek elemanlarının yetişmesini sağlamaktır.

 

Resmi ve özel kurumların ihtiyaç duyduğu donanımda adalet personeli yetiştirmek amacıyla, adalet sistemi içerisinde yer alan mahkemelerin, hukuk bürolarının ve avukatların, çeşitli akademik etkinlikleri düzenlemesine öncülük etmek, aynı zamanda hukuk alanında bilimsel çalışmalar yapabilecek nitelikte bilgileri takip ederek, değişen mevzuatlara ve kanunlara göre dersleri sürekli güncellemek, ayrıca akademik gelişmeleri takip eden ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bir program olmaktır.

 

Programımızın amacı, adli hizmetlerde ve özel sektörde yer alan kurum ve kuruluşların idari işlerini yürütecek yeterli temel hukuk bilgisine sahip nitelikli yardımcı mahkeme personeli yetiştirmektir.

 

Programımızın temel hedefleri, başta Adalet Bakanlığı’nın adliye ve diğer alt birimleri olmak üzere, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına;

  • Her türlü mesleki bilgiyle donanmış, temel hukuk bilgisine sahip,
    • Karşılaşacağı hukuki problemleri sağlıklı bir bakış açısıyla değerlendirme yeteneği kazanmış,
    • Adalet hizmetinin hızlı verimli ve etkin yürütülmesini temin edebilecek bilgi ve yeteneğe sahip,
    • Adalet hizmetleri konusunda ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eden,
    • Alanında uzmanlaşmış,
    • Teknolojik gelişmelere karşı ilgili,
    • Gözlem yeteneği gelişmiş,
    • Yeniliklere açık, teknolojiyi ve mesleği ile ilgili yayınları yakından izleyen, profesyonel idari personel yetiştirmektir.
    Mahkeme Büro Hizmetleri Programı TYT puan türü ile öğrenci almaktadır.

 

Mezunlarımız, yargı örgütü içinde İcra Müdürlüğü, İcra Müdür Yardımcılığı, Yazı İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü Yardımcılığı, Zabıt Katipliği görevlerine atanırlar. İnfaz Kurumlarında, infaz memurluğundan müdürlüğüne kadar yükselen görevlere getirilebilirler; ticaret sicili müdürlüklerinde çeşitli kademelerde görev yapabilirler. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının ve özel sektör kuruluşlarının hukuk müşavirliği bölümlerinde, hukuk bürolarına hukuk programları konusunda yazılım desteği sunan firmalarda istihdam edilirler. Ayrıca, noterlikler avukatlık büroları, banka ve şirketlerin icra takip bürolarında çalışabilirler.

 

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler