Mezunumuz Tıbbi Dokümantasyon-I Dersine Konuk Olmuştur

Acıbadem Hastanesinde, Hasta Yatış Çıkş Yetkilisi olarak çalışan, 2020 Mezunumuz Doruk BARAN, Tıbbi dokümantasyonun sağlık sektöründeki rolünü ve önemini öğrencilerimizle paylaştı. Bu dersin hastane ve kliniklerdeki işleyişte nasıl bir rol oynadığını örneklerle anlattı. Tıbbi dokümantasyonun sadece bilgi toplamakla kalmayıp, aynı zamanda bu bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması ve yönetilmesi gerekliliğini vurguladı. Öğrencilerle veri güvenliği konusunda nasıl önlemler alındığını ve yasal düzenlemelerin ne kadar önemli olduğunu paylaştı. Aynı zamanda, Tıbbi dokümantasyonun önemli bir yönü tıbbi terminoloji ve kodlama sistemi olduğunu öğrencilerimize aktardı. Öğrencilere bu terminolojinin ve kodlama sistemlerinin nasıl çalıştığını ve neden doğru kodlamanın ne kadar önemli olduğunu örneklerle açıkladı. Etkinliğin sonunda öğrencilere soru sorma fırsatı vererek, merak ettikleri konuları açıkladı. Böylelikle öğrencilerin daha etkili bir şekilde bilgi edinmelerine yardımcı oldu.