Mezunumuz Hasta Yatış Çıkış Yetkilisi Doruk BARAN Tıbbi Sekreterlik Teknikleri Dersine Konuk Olmuştur

Acıbadem Hastanesinde, Hasta Yatış Çıkş Yetkilisi olarak çalışan, 2020 Mezunumuz Doruk BARAN, Tıbbi sekreterlikte temel olan tıbbi terminoloji ve dokümantasyon bilgisini öğrencilerimizle paylaşmıştır. Tıbbi terimlerin anlamı, nasıl kullanıldığı ve tıbbi belgelerin nasıl düzenlendiği hakkında bilgiler vermiştir. Randevu takibi, hasta kayıtları yönetimi ve hasta iletişimi gibi önemli konuları ele almıştır. Randevu süreçlerinin nasıl yönetildiğini, hasta kayıtlarının nasıl tutulduğunu ve hasta iletişimi sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrencileirmizle örnekler vererek paylaşmıştır. Aynı zamanda, Tıbbi sekreterlikte sıklıkla kullanılan ofis programları ve bilgisayar teknikleri hakkında bilgi vermiştir. Öğrencilere elektronik randevu takibi, hasta kayıtları tutma ve tıbbi belgeleri dijital ortamda nasıl düzenleyebilecekleri konularında deneyimlerini paylaşmıştır. Etkinliğin sonunda soru-cevap oturumu düzenleyerek öğrencilerin merak ettikleri konuları açıklamıştır.