Meslek Yüksekokulu

Programa Özgü Ölçütler

Mimari Restorasyon Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Kentsel ve Yapısal Koruma Bilgisi: Restorasyonun temel amacı olan kentsel ve yapısal korumaya ilişkin temel kavramlar ve ilkeler, programın başlangıcında öğrencilere aktarılır. Bu kavramlar ve ilkeler arasında restorasyon terminolojisi, koruma ölçütleri, çağdaş restorasyon ilkeleri, koruma ile ilgili mevzuat gibi konular bulunur.

Uygulama Becerisi ve Takım Bilinci: Program, öğrencilerine proje/büro ortamında olduğu kadar uygulama alanında da yer bulabilme fırsatı sunar. Bu nedenle, öğrencilerin uygulama becerilerini geliştirmeleri, zamanı etkili bir şekilde yönetmeleri ve takım ruhuyla hareket etmeyi öğrenmeleri önemlidir.

İletişim Becerileri: Restorasyon alanında çalışırken, etkili iletişim becerileri büyük önem taşır. Öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerini geliştirmeleri ve teknik konuları anlaşılır bir şekilde ifade edebilmeleri beklenir.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları