fbpx

Ekonomi Zirvesinde Üniversitemize “Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Ödülü”

Ekonomi Zirvesinde Üniversitemize “Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Ödülü”

26.05.2024

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Dirican “Ekonomi ve Finans Zirvesi – Güncel Ekonomik Gelişmeler ve Sürdürülebilir Finans Kongresi’nde “Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Ödülü’”ne layık görüldü.

İstanbul Arel Üniversitesi güçlü akademik kadrosuyla toplumsal yaşama katkı sağlamaya devam ediyor. Üniversitemizi değerli bilgi ve donanımlaları ile temsil eden akademisyenlerimiz aynı zamanda uluslararası alanda gerçekleştirdiği önemli çalışmalarla toplumsal yaşama yön veriyor. Son olarak dünyanın ilk yapay zekâ yasasında atıfı bulunan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Dirican İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Ekonomi ve Finans Zirvesi – Güncel Ekonomik Gelişmeler ve Sürdürülebilir Finans Kongresi”nde “Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Ödülü”ne layık görüldü.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURSAM) ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Ekonomi ve Finans Zirvesi- Güncel Ekonomik Gelişmeler ve Sürdürülebilir Finans Kongresi” 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü 8 üniversitenin önde gelen ekonomi ve finans uzmanları, rektör, dekan ve akademisyenleri bir araya getirdi.

“Ekonomi Programlarının Tanınan İsimleri de Zirvede Yer Aldı”

Güncel ekonomik gelişmelerin konuşulduğu zirvede davetli konuşmacı/panelist olarak konuşma yapan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Cüneyt Dirican’a “Sürdürülebilir Ekonomiye Ömür Boyu Katkı Ödülü” takdim edildi. Kongrede Prof.Dr. Emre Alkin, Prof.Dr. Hüseyin Selimler, Doç.Dr. Ayben Koy, Doç.Dr. Filiz Eryılmaz, Dr. Berra Doğaner, Dr. Adil Salepçioğlu, Dr. Pelin Yantur gibi ekonomi programlarının tanınan isimleri de konuşmacı olarak yer alarak ödüle layık görüldü.

Kongrede ekonomiye ve piyasalara dair güncel konuların yanında yeşil finansın sermaye piyasalarındaki yeri gibi güncel konular da tartışıldı. Kongre bilim kurulunda da yer alan Dirican ayrıca öğleden sonraki “Finansal Sürdürülebilirlik Çalıştayı” oturum başkanı olarak Üniversitemizi temsil etti.