fbpx
Meslek Yüksekokulu

Programa Özgü Ölçütler

Bankacılık ve Sigortacılık

AKADEMİK

MESLEK YÜKSEKOKULU

1-Mezuniyet sonrası ilk 6 ayda işe girme oranı %50 in üzerinde olması.

2-SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi), sınav belgesinin alınabilmesi için %100 SEGEM müfredatına uyumlu Acente Yönetimi ders imkanı.

3-E-BEAS (Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı) sınav belgesinin alınabilmesi için %100 E-BEAS müfredatına uyumlu Genel İşletme, Finansal Okuryazarlık, Temel Sigortacılık, Finansal Hizmet Pazarlama ve Bireysel Emeklilik derslerinin alınması imkanı.

4-SPL Düzey-1 (Sermaye Piyasası Lisanslama) sınav belgesinin alınabilmesi için %50 SPL Düzey-1 uyumlu Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Finansal Matematik ve Finansal Okuryazarlık derslerinin alınması imkanı.

5-SEGEM, E-BEAS ve SPL Düzey-1 sınavlarına giren öğrencilerin başarı oranının %75’in üzerinde olması.

6-Sektörden önemli firmalarla işbirlikleri (Mars Sigorta, Allianz Sigorta, Quick Sigorta, Türkiye Sigorta, Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş., Albayrak Holding A.Ş., HDI Sigorta, Steel Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş., Bupa Acıbadem Sigorta vb.) sayesinde mezuniyetten sonra rakiplerin önüne geçme imkânı.

7-Sektörde yer alan dış paydaşlarla sürekli toplantılar yapılmakta ve bu sayede başarılı öğrencilerimiz bu paydaşların firmalarında staj imkanı sunulması.

8- Alanında yetkin ve tecrübeli bir akademik kadronun varlığı.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler