fbpx

Üniversitemiz Öğrencileri Sektördeki İletişim Süreçlerini Kaynağından Öğreniyor

Üniversitemiz Öğrencileri Sektördeki İletişim Süreçlerini Kaynağından Öğreniyor

02.05.2024

Yapı Kredi Marka Yönetim Müdürü Ceren Aydoğdu Üniversitemiz öğrencileri ile bir araya gelerek “Bankacılık Sektöründe Kurumsal İletişim Süreçleri” konusunda önemli bilgiler verdi.

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü ve ArelPro ortaklığında gerçekleşen “Bankacılık Sektöründe Kurumsal İletişim Süreçleri” konulu söyleşide konuşan Yapı Kredi Marka Yönetim Müdürü Ceren Aydoğdu, bankacılık sektöründe iletişimin önemini sektörden örnekler vererek öğrencilerle paylaştı.

Yapı Kredi Bankası’nın markalaşma süreci hakkında bilgiler veren Ceren Aydoğdu kurumsal iletişim süreçlerinin özellikle banka markalarının farklılaşması açısından önem taşıdığını belirtti. Kültür sanat faaliyetleri ile birlikte birçok sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de sürdürülebilirlik konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yapı Kredi Marka Yönetim Müdürü Ceren Aydoğdu “güven” kelimesinin bankacılık sektöründe büyük bir önemi olduğunu vurguladı.

“Özel Bankaların İletişim Süreçlerin Sürekli Aktif Olması Gerekiyor”

Bankacılık sektörünün gerek kurumlar gerekse bireylerin finansal ihtiyaçlarına çözümler yarattığını anlatan Aydoğdu kamu bankalarıyla özel bankalar arasındaki farklılıklar ve mevzuatta meydana gelen değişimlerin özel bankaların iletişim süreçlerinde sürekli aktif olmasını zorunlu kıldığını belirtti.

Yapı Kredi Marka Yönetimi Müdürü Ceren Aydoğdu, teknolojik değişimlerin bankacılık sektörüne etkisi ve kurumsal iletişim süreçlerinde yapay zeka kullanımına ilişkin görüşlerini de öğrencilerle paylaştı. Yapı Kredi olarak bir çok ajansla iletişim süreçlerinde işbirliği halinde olduklarını belirten Aydoğdu kurumsal iletişim birimi olarak yine adeta bir ajans yapılanması ve çalışma anlayışı içerisinde olduklarını anlattı.

Öğrencilerin kriz yönetimi, bankaların reklam stratejileri gibi konularda sorularını yanıtlayan Aydoğdu’nun konuşması iletişim öğrencilerine bankacılık sektöründe kariyer olanaklarına ilişkin tavsiyeleriyle sona erdi. Yapı Kredi Marka Yönetimi Müdürü Ceren Aydoğdu’ya Arel Üniversitesi adına teşekkür plaketi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yakın tarafından verildi. Yakın, Aydoğdu’ya deneyimlerini Arel Üniversitesi öğrencileriyle paylaştığı için öncelikle teşekkür ettikten sonra gerek kurumsal gerekse sektör ajanslarından farklı konuklarla öğrencileri buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Etkinlik öğrencilerle toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.