fbpx
Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

AKADEMİK

MESLEK YÜKSEKOKULU

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Program mezunları sağlık alanında hizmet veren, devlet ya da özel kurum ve kuruluşların tıbbi sekreter, tıbbi dokümanter, arşiv sorumlusu, hasta danışmanı pozisyonlarında iş imkânlarına sahiptirler. Ayrıca, Programdan mezun olanlar; özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarının klinik, poliklinik, tıp kütüphanelerinde, laboratuvar, muayane, sağlık danışmanlık ve ilaç medikal firmalarda, ameliyathane, acil servis, dal merkezi gibi tıbbi birimlerde çalışmaktadırlar. Geçmişte çoğunlukla doktor, hemşire ya da bu alanda nitelikli olmayan kişiler tarafından yapılan bu görevlerin yetişen program mezunları tarafından yapılacağı düşünüldüğünde, iş imkânlarının geniş olduğu görülmektedir.

 

Tıbbi sekreterler için gelişim ve ilerleme fırsatları da oldukça fazladır. Tıbbi sekreterler, deneyim kazandıkça ve gereksinim duydukları eğitimleri tamamladıkça, kariyerlerinde ilerleme imkânına sahiptirler. Örneğin, deneyimli tıbbi sekreterler, yönetici veya departman sorumlusu pozisyonlarına yükselebilirler. Ayrıca, sağlık sektöründe bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşarak sağlık bilgi sistemleri yöneticisi veya sağlık bilişimi uzmanı gibi rolleri hedefleyebilirler.

 

Üniversitemizin Sağlık Bilgi Sistemleri dersinde, öğrencilerimize uygulamalı eğitim fırsatı sunuyoruz. Bu ders kapsamında, modern sağlık bilgi sistemlerinin önemli bir parçası olan Intermedia HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) Intermedia programını kullanarak pratik yapma imkânı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, gerçek dünya senaryolarında bu yazılımı etkin bir şekilde kullanmayı öğrenerek, mezuniyet sonrası sağlık sektöründe iş bulma şanslarını artırıyor ve kariyerlerinde bir adım önde başlıyorlar. Bu uygulamalı eğitim sayesinde, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dökme ve profesyonel yetkinliklerini geliştirme fırsatı buldukları bir ortam sunuyoruz.

 

Sağlık sektörü sürekli olarak büyüyen ve değişen bir sektördür ve bu nedenle tıbbi sekreterler genellikle istikrarlı bir iş güvencesine sahiptirler. Ayrıca, tam zamanlı, yarı zamanlı veya dönemsel pozisyonlar gibi çeşitli istihdam seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca program mezunları dikey geçiş hakkından yararlanarak lisans düzeyinde eğitim alabilme ve kariyerlerini geliştirme imkânına sahip olacaklardır. Eğitim dili Türkçedir.

 

 

DGS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ.

https://aday.arel.edu.tr/dgs/

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler