fbpx
Fen-Edebiyat Fakültesi

Staj Uygulaması

Moleküler Biyoloji ve Genetik

AKADEMİK

FAKÜLTELER
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Bölümümüz müfredatında yer alan teorik ve uygulamalı derslere ek olarak, öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz program çıktılarını, mesleki bilgilerini ve uygulama becerilerini pekiştirmeleri, moleküler biyoloji ve genetik ile ilgili kariyer olanaklarını tanımaları, tecrübe kazanmaları, mezuniyet sonrasında kariyerlerine daha doğru karar verebilmeleri amacıyla zorunlu staj uygulaması da yaptırılmaktadır.

 

Bölümümüzde staj uygulaması “Üniversitelerde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” ve üniversitemiz “Uygulamalı Eğitimler Yönergesi” kapsamında haftada 4 gün olmak üzere 20 gün boyunca, tatil dönemlerinde, öğrencimizin tercihine göre yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz ERASMUS+ öğrenci hareketliliği kapsamında da öğrencilerimiz ERASMUS+ antlaşmamız olan üniversitelerde stajını yapabilmektedir.

 

Öğrencilerimizin yaptıkları stajı, bölüm tarafından belirlenen bir tarihte tüm bölüm hocalarının ve öğrencilerinin, ilgilenen diğer paydaşların da katıldığı bir etkinlikte poster sunumu ile sunar. Bölüm Staj Komisyonu tarafından poster sunumu ve staj defteri bölüm kurulunda belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirilerek yapılan stajın kabul, düzeltme veya reddine karar verilir. Bölüm Staj Komisyonu stajları, staj dosyası (%20), poster (%30) ve poster sunumu (%50) kiriterlerine göre değerlendirir. Bu kriterlere göre dersten yüz üzerinden en az 60 puan alan öğrenciler stajdan başarılı olarak kabul edilir ve öğrencinin transkriptinde staj dersinin notu, mevzuata uygun olarak, “Geçti” veya “Kaldı” olarak belirtilir.

Staj Sunum Etkinliği

08.06.2022 (Aziz Sancar Fuaye Alanı)

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler