Meslek Yüksekokulu

Mezunlarımız

Mekatronik Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Bizim için her mezun, bir başarı hikayesinin başlangıcıdır. Meslek Yüksekokulumuz Mekatronik Programından mezun olan öğrencilerimiz, kariyerlerinde önemli adımlar atmış ve çeşitli sektörlerde başarılar elde etmişlerdir. Onların başarıları, hem bize hem de gelecek nesillere ilham kaynağı olmaktadır.

Üniversite eğitimi hakkında ve mezun olduktan sonra nasıl bir yola çıktılar, neler başardılar? İşte bazı örnekler:

2023 Mezunu Emre ÇOBAN

Mekatronik ön lisans eğitimimde aldığım makine bilgileri ve mühendislik prensipleri, iş sahasında aranan bir kişi olmamı sağladı ve problem çözme becerilerimi geliştirdi. Laboratuvar ortamında geçen hidrolik ve pnömatik sistemler dersleri, uygulamalı öğrenme sağladı. Mikroişlemciler ve makine elemanları dersleri ise projeler aracılığıyla derinlemesine ve kalıcı öğrenme fırsatı sundu. Bu derslerde öğrendiğim bilgiler, lisans eğitimimde de devam ederek, konuları daha kapsamlı bir perspektiften ele almama yardımcı oldu.

Mezun olduktan sonra metal enjeksiyon alanında çalışarak mekatronik programında öğrendiğim bilgileri uyguladım ve bu alanda kariyer hedeflerimi mühendislik seviyesine taşımak için DGS sınavına girdim. Şu anda mekatronik mühendisliği lisans öğrencisi olarak eğitimime devam ediyorum. İş hayatında doğru bilgiye ulaşmanın önemini kavradım ve lisans eğitiminde disiplinli ve düzenli çalışmanın başarıya ulaşmak için kritik olduğunu öğrendim.

2023 Mezunu Muzaffer GÖKSU

Lisede mekatronik bölümü okuduğum için üniversitede de bu alanda devam etmek istedim. Üniversitedeki mekatronik programı sayesinde kendimi daha fazla geliştirdim ve büyük firmalarda staj yapma imkanı buldum. Mekatronik sistem tasarımı dersi ve ball and beam projesi en keyif aldığım çalışmalardı. Akademik ortam ve öğretim kadrosunun rehberliği, bilgimi pekiştirmeme ve büyük firmalarda çalışma fırsatı yakalamama yardımcı oldu. Ayrıca, okul kulüplerine katılarak ve gezilere giderek sosyal ve profesyonel becerilerimi de geliştirdim.

Üniversite sırasında Baykar’da staj yaptım, ancak şartlar uygun olmadığı için başka bir firmada çalışmaya başladım ve şu anda TüvTürk’te araç muayene uzmanı olarak çalışıyorum. Mekatronik programının kazandırdığı beceriler sayesinde savunma sanayinden ulaştırma bakanlığına kadar geniş iş imkanlarına sahip oldum ve mezun olduktan sonra kolayca iş buldum. Şu anki hedefim, dört yıllık bir bölüm bitirerek kariyerimde daha fazla yükselmek. Mezun olduktan sonra Bayraktar Akıncı ve TB2 projelerinde görev aldım, ancak daha stabil bir iş hayatı için farklı bir alana yöneldim. Mekatronik alanında sürekli öğrenmeye devam ederek kendimi güncel tutuyorum.

Mezunlarımız ile Yapılan Etkinlikler

Program Hakkında