Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

Moda Tasarımı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Moda Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü birçok alanda hizmet veren bir sektördür. Sadece giyim açısından ele alındığında bile; kadın giyim, erkek giyim, çocuk giyim, triko giyim gibi alanları altında barındırmaktadır. Bununla birlikte çanta, ayakkabı gibi aksesuar ve çeşitli takı tasarımları da bu alanın çatısı altında toplanmaktadır. Giyim ve aksesuar alanı dışında ise genel kumaş üretimi ve tasarımı, baskı, örme, dokuma ve ev tekstili gibi alanları da içermektedir. Sektörde rekabete dayalı üretimin ve pazarlamanın yürütülebilmesi için, çağdaş moda anlayışına sahip, teorik ve pratik eğitimi iç içe almış, yaratıcı eleman açığı vardır. Moda tasarımı bölümü sektörün ihtiyaçlarına yönelik moda olgusunu, tasarı kriterlerini, moda trendlerini, dokuma, örme, baskı bilgisini, konfeksiyon bilgisini, aksesuar tasarım ve üretim tekniklerini kapsayan bilgisayar donanımlı ders içeriğiyle, alanında uzman tasarımcı ve moda danışmanları yetiştirir. Moda tasarımı programından mezun olduktan sonra sektörde yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm alanlarda tasarımcı, stilist, modelist, müşteri temsilcisi, planlama uzmanı veya üretim kısmında çeşitli pozisyonlarda görev alabilir.

DGS İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME İÇİN LİNKLE TIKLAYINIZ.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları