Meslek Yüksekokulu

İş ve Kariyer Olanakları

İlk ve Acil Yardım Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

İlk ve Acil Yardım Programı mezunları, acil sağlık hizmetlerinde, acil yardım ve hasta nakil ambulanslarında sağlık personeli, komuta kontrol merkezlerinde çağrı karşılama personeli olarak ve hastane acil servislerinde sağlık personeli olarak çalışır, gerektiğinde (güvenli sürüş eğitimi sonrası) ambulans sürücüsü olarak görev yaparlar. Ambulans ve acil yardım teknikerleri, üniversite ve devlet hastanelerinin, özel sağlık kuruluşlarının; acil servisleri ve işyeri acil yardım ünitelerinde çalışırlar. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 112 acil yardım istasyonları, 112 komuta kontrol merkezleri, hastane acil servislerinde görev alabilirler. Ayrıca özel sağlık sektörü içerisindeki ilk ve acil yardım hizmetine ihtiyaç duyulan alanlarda (Belediyeler bünyesinde itfaiyelerin arama kurtarma birimleri, özel ambulanslar, özel hastaneler, özel şirketler, spor karşılaşmaları ve havaalanlarında (cankurtaranlık eğitimi almaları halinde plajlar ve havuzlar) istihdam olanağı bulabilirler.

Dgs ile ilgili bilgilendirme için linke tıklayınız.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları