Meslek Yüksekokulu

Elektronik Teknolojisi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Elektronik Teknolojisi Programı Mezunlarımız

Bizim için her mezun, bir başarı hikayesinin başlangıcıdır. Meslek Yüksekokulumuz Mekatronik Programından mezun olan öğrencilerimiz, kariyerlerinde önemli adımlar atmış ve çeşitli sektörlerde başarılar elde etmişlerdir. Onların başarıları, hem bize hem de gelecek nesillere ilham kaynağı olmaktadır.

Üniversite eğitimi hakkında ve mezun olduktan sonra nasıl bir yola çıktılar, neler başardılar? İşte bazı örnekler:

2023 Mezunu Abdurrahman Melih Demirci – Proje Çizimcisi

Elektronik Teknolojisi programını seçmemde meslek lisesindeki elektrik-elektronik bölümünde okumuş olmam etkili oldu. Üniversitedeki program, çeşitli yazılımlar ve sayısal derslerle elektronik devreleri anlamamı sağladı. Algoritma ve Programlama dersi, kendi projelerimizi yapma fırsatı sunduğu için en keyif aldığım ders oldu. Akademik ortam ve öğretim kadrosu oldukça samimi ve destekleyiciydi, ancak yoğunluğum nedeniyle ekstra etkinliklere katılamadım. Laboratuvar olanakları ise eğitim sürecime büyük katkı sağladı.

Mezun olduktan sonra, elektrik alanında çalışmaya başladım ve şu anda proje çizimcisi olarak görev yapıyorum. İş arama sürecinde zorluk yaşamadım ve kendi yolumu çizdim. Kariyerimde AutoCAD’de ilerledim ve çeşitli kurslar alarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Elektronik Teknolojisi programının kazandırdığı beceriler, pratikte deneyim kazanmama yardımcı oldu. En çok keyif aldığım deneyim, kendi ışık takibi yapan arabamı yapmaktı. Yeni teknolojilere açık kalarak kendimi güncel tutuyorum ve öğrencilere DGS yapmalarını ve atılgan olmaktan korkmamalarını öneririm

2023 Mezunu Beytullah UZ

Elektronik Teknolojisi programını seçmemde meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünde okumam etkili oldu. Üniversitedeki program sayesinde, elektrik ve elektroniğin hayatımızdaki yerini daha iyi anladım ve karmaşık ile basit devrelerin analizini yapmayı öğrendim. Teorik bilgileri laboratuvar ortamında uygulayarak, elektronik devre elemanları ve tasarımı konusunda kapsamlı bilgi edindim. En çok keyif aldığım dersler arasında Devre Teorisi ve Algoritma ve Programlama vardı. Bu dersler, elektronik devre elemanlarını ve yazılımı öğrenmemi sağladı. Ayrıca, Teknofest gibi etkinliklere katılarak iş yerlerindeki hassas makineleri inceleme fırsatı buldum.

Mezun olduktan sonra Python öğrenmeye başladım ve yazılım alanında kendimi geliştirdim. Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimi almak için yine İstanbul Arel Üniversitesi’ni seçtim. Lisans eğitiminde, önceden aldığım derslerin devamını görerek bilgi ve becerilerimi genişlettim. Şu anda elektromanyetik dalgalar ve elektronik dersleri alarak bilgi birikimimi artırıyorum. Savunma sanayisi ve drone projeleri üzerine çalışarak kariyer hedeflerime yön veriyorum. Lisans eğitimi sırasında öğrendiğim disiplinli çalışma ve hedeflere odaklanma, kariyerimde ilerlememi sağladı.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları