Meslek Yüksekokulu

İşletme Yönetimi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon

Küreselleşmenin ve rekabetin hız kazanmasıyla iş yaşamında, çevresi ile uyum sağlayan, analiz yeteneğine sahip ara kademe yöneticilere olan ihtiyaç artmıştır. İşletme Yönetimi Programının misyonu, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan piyasa isteklerine cevap verecek, üretim ve hizmet faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütecek, görev aldığı işletmelerde işletmecilikle ilgili problem ve fırsatları tanıyabilen ve rekabette değişen koşullara uyum sağlayabilen yönetici adayları yetiştirmektir. Bu doğrultuda işletmecilik alanındaki temel ilkeleri bilen, mesleği ile ilgili mevzuata hâkim ve hukuki sorumluluklarını bilen, iş hayatına dair pratikte kullanılan belgeleri tanıyan, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri takip eden, alanı ile ilgili konularda bireysel veya grup olarak araştırma ve geliştirme yapabilen mezunların iş yaşamına kazandırılması misyon edinilmiştir.

Vizyon

Öğrencilere sunulan güncel ve kapsamlı eğitim uygulamaları ile; alanında en son bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmış yönetici adayları yetiştirmek ve işletmecilik eğitimi almak isteyen kişilerin tercih edecekleri bir program olmak hedeflenmektedir. Ayrıca bilimsel araştırma ve eğitimdeki güncel ve çağdaş gelişmeler doğrultusunda bilime ve toplumsal gelişime katkı sağlanılması amaçlanır.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları