Meslek Yüksekokulu

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon:

Misyonumuz, ülkemizde ve dünyada işyeri ortamında karşılaşılan farklı büyüklükteki sağlık ve güvenlik problemleri hakkında bilgi sahibi olan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal mevzuatı takip eden ve uygulayan, çalışanların iş yerinde maruz kalabilecekleri mesleki tehlikeleri inceleyen ve oluşabilecek riskleri analiz eden teknikerler yetiştirmektir. Aynı zamanda mezunlarımızın işyeri ortamında var olabilecek problemlerin çözümü noktasında çağdaş iş güvenliği yöntemlerini kullanıp geliştirerek uygulamaya geçirme konusunda proaktif davranışlar sergileyebilecek şekilde yetiştirmek öncelikli misyonlarımız arasında yer alır. İş yerlerinde çalışanların güvenli çalışma yöntemlerini öğrenmelerini, kişisel koruyucu ekipmanları kullanmayı öğrenmelerini ve olası tehlikeler konusunda farkındalık kazanmalarını sağlanmasını amaçlarız. Öğrencilerimizin iş güvenliği teknikeri olarak; iş güvenliği kültürünün toplumumuza kazandırılmasında ve yaygınlaştırılmasında katkı sağlamalarını teşvik ederek, sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeye odaklanırız. İş sağlığı ve güvenliği konusunda gündemdeki olaylara duyarlı, iş sağlığı ve güvenliği konularındaki uygulamaları ve gelişmeleri izleyen bireyler yetiştirmek, misyonlarımız arasındadır.

Vizyon:

Vizyonumuz, iş yerlerinde tehlike ve oluşabilecek risklere karşı proaktif yaklaşım içinde olan, çalışanı ve çalışma ortamını modern tekniklerle gözlemleyebilen, uygun kalite süreçleri ile sürekli iyileştirmeyi sağlayan, iş güvenliği kültürünü iş yerinde oluşturan nitelikli iş güvenliği teknikerleri yetiştirmektir. Programımız, öğrencilere güçlü bir temel eğitim sunmanın yanında sağlık, teknik ve hukuk disiplinlerini bir araya getirerek alanlarında başarılı olmalarını sağlayacak araçlar sunmayı hedefler. Ayrıca, dış paydaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler nezdinde sürekli değişen çalışma ortamı gereksinimlerini karşılayacak şekilde programımızı güncel tutarak öğrencilerimizi sektörde rekabetçi hale getirmeyi amaçlarız. Sektörle yakın işbirliği içinde olup, staj imkanları ile öğrencilerimize gerçek sektör deneyimleri sunarak mezunlarımızın sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak teknikerler olmalarını sağlarız. Mezuniyet sonrası girecekleri iş güvenliği uzmanlığı sınavına uygun müfredat ve uygulamalar ile öğrencilerimizin kariyer fırsatlarını artırmayı hedefleriz.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları