fbpx

2023 Yılı Mezun Öğrencimiz Rumeysa Şahin’le Röportaj

2023 Yılı Mezun Öğrencimiz Rumeysa Şahin’le Röportaj

Birinci Sınıf Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Öğrencilerimiz, 2023 Yılı Mezun Öğrencimiz Rumeysa Şahin’le Röportaj Yaparak Program Hakkında Merak Ettiklerini Sordular.

Öğrencilerimizin hazırladığı sorular ve mezunumuzun verdiği cevaplar aşağıdaki gibidir.

1) Arel üniversitesinde aldığınız derslerin iş hayatınızda ne gibi katkıları oldu?

İş hayatımızda kurumsal çerçeve içerisinde çalıştığımız, konuştuğumuz ve mail üzerinden iletişim kurduğumuz için aldığımız yazışma teknikleri dersinin faydasını fazlasıyla görüyorum tabii bu bilgileri kalıcı kılmak sizlerin elinde. Okulumuzda HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) hakkında derslerde alıyoruz. Bu sistemler birbirine benzeyen hastane sistemleridir. Eğer birisini öğrenirsek modülasyonları değişse de süreç aynı izlenmektedir. İletişim konusunda aldığımız dersler ise fazlasıyla önemli her ne kadar teorik gibi görünse de iş hayatımızda her sahada iletişim ön plandadır. Bunun yanında beden dilimizde bir iletişim olduğu için nasıl kullanmamız gerektiğini veya karşımızdaki bireyin bize ne anlatmak istediğini daha iyi anlarız bu bilinç ise iletişimi kuvvetlendirir. Klavye teknikleri dersimizde F klavye nasıl kullanılır öğreniyoruz bunu bilmek klavyeyi hızlı kullanmamızı işlerin sürecinin hızlanmasında etkili olabiliyor.

2) Arel üniversitesindeki öğretim görevlileri ve derslerden memnun muydunuz?

Eğitim aldığımız akademisyenlerimiz fazlasıyla kıymetli sizlere sadece okul hayatınız hakkında bilinçlendirmeler değil bunun yanında iş hayatına sizi hazırlayacak hamlelerde gerçekleştirmekteler. Akademik danışmanlığına ulaşma konusuna değinmek istiyorum. Mail üzerinden iletişimde bizleri aksatmadan hangi sorunumuz varsa özenle ilgiliydiler.

3)Arel üniversitesi hakkında ne söylemek istersiniz?

Arel üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı hakkında şunları söyleyebilirim; Tıbbi sekreterler olarak sürekli bilgisayar kullanıyoruz ve iş hayatımızda çok önemli bir yer kaplıyor. Klavye kullanımını kesinlikle pratikleştirmeniz gerekiyor. Bizler genellikle hastanelerde, kliniklerde çalışan bireyleriz okulumuzca teknik gezilerimizin sayıları artmalı ve her öğrencinin en az bir kez sahada işleyişin nasıl olduğunu görmesi gerektiğinin düşünüyorum. Bu görüş karşısında mesleğine karşı olumlu veya olumsuz bir tutum oluşturup geleceğini etkileyebilir.

4) Arel üniversitesini neden tercih ettiniz?

Program hakkında bilgi almaya geldiğimde program hocalarının bilgi, deneyim ve saha tecrübeleri dikkatimi çekmişti. TDS programındaki öğretim görevlilerimiz bu tercihimde ilk sırada oldu. Kendilerine hayatıma dokundukları için teşekkür ediyorum.